Quantcast
Kezdőlap Ajánló 15 szuper családi programötlet a március 15-ei hosszú hétvégére

15 szuper családi programötlet a március 15-ei hosszú hétvégére

pottyos

Itt az első alkalom az évben, amikor négy teljes napot pihenhet az egész család. Ha idén nem utaztok el, vagy Budapesten és környékén jártok, akkor ajánlónknak egész biztosan jó hasznát vesztitek, hiszen 15 programötlettel készülünk a 15-ei hosszú hétvégére.

Budavári forradalmi forgatag
Március 15-én számos ünnepi program közül választhattok. A Budai vár különböző szegleteiben rendezett ingyenes családi programokat egy programpont alatt gyűjtöttük össze a jobb átláthatóság kedvéért. A teljesség igénye nélkül: lesz vásár, népzene és táncház a Hadik szobornál, próbatételek a Táncsics-börtönben, időutazás az Országos Levéltárban.

Ingyenes nyílt nap az Országházban
2018. március 16-án, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából nyílt nap lesz az Országházban. Az érdeklődők 10:00 és 17:00 óra között ingyenesen tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát. Jó tudni, hogy március 15-én az Országház-látogatás szünetel, a Látogatóközpont zárva tart.

Nemzetközi macskakiállítás
Macskabarátoknak ajánljuk a Lurdy Házban március 17-én és 18-án rendezett nemzetközi macskakiállítást. A sok száz szebbnél szebb cica mellett törpe- és óriásnyulak, vadászgörények, tengeri malacok, törpesünök és még számos más állat is tiszteletét teszi. Mindkét nap gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.

Ünnepi nosztalgiajáratok
Március 15-én ünnepi nosztalgiajáratokon is utazhattok. Ezen a napon favázas nosztalgiavillamoson döcöghettek ki Újbudáról a Kamaraerdőbe vagy trolibuszozhattok a Keleti pályaudvartól egészen a Puskás Ferenc Stadionig. A nosztalgiajáratokra Budapest határán belül 500 Ft-ért válthattok jegyet. 6 éves kor alatt az utazás díjmentes, 6 és 14 éves kor között 300 Ft.

Ingyenes múzeumlátogatás
Érdemes március 15-én múzeumlátogatást is betervezni, hiszen az ezen a napon nyitva tartó állami múzeumokba, nemzeti ünnep lévén, mindenkinek ingyenes a belépés. Egyes helyeken, mint például a Hadtörténeti Múzeumban vagy a Petőfi Irodalmi Múzeumban extra programokkal is készülnek.

Március 15. a Várkert Bazárban
Ha úgy tartja kedvetek, ünnepeljétek meg március 15-ét egy igazán impozáns helyszínen, a Várkert Bazárban! Egész nap ingyenes programokkal várják az érdeklődőket: a kicsiket kézműves foglalkozásokkal, zenés, táncos gyermekprogramokkal, a felnőtteket pedig irodalmi esttel.

Teljesítménytúra a Gyermekvasút mentén
Március 15-én is hív és vár mindenkit a természet. Ha nincs ötletetek, hogy merre is kiránduljatok, csatlakozzatok a gyermekvasutasok teljesítménytúrájához. Ezt a kirándulást edzettebb túrázóknak ajánljuk, hiszen a Széchenyi-hegytől a Hűvösvölgyig tartó túra távja 20 kilométer, amit nem több, mint 7 óra alatt kell teljesíteni.

Nyit a Görzenál
Ha a négy napból legalább egyet családi sportolással szeretnétek eltölteni, de a 20 kilométeres gyermekvasutas túra túl nagy falat, akkor keressétek fel a Görzenált, ahol március 15-én kezdődik a szezon. A hosszú hétvégén 10:00-től sötétedésig nyitva tartanak (a megfelelő időjárás függvényében).

Vár a Tarzan Park
Budapest legjobb szabadtéri játszóparkja, az újpesti Tarzan Park is erre az időszakra időzíti nyitóhétvégéjét, így csütörtöktől vasárnapig 10 és 17 óra között kis és nagyobb gyerekek is kitombolhatják itt magukat. Picúrvár, Hintarét, Pattanjdomb, Liándzsungel, Felhővárak és még számos izgalmas, mozgásra csábító attrakcióval vár idén is mindenkit a Tarzan Park. (Rossz időjárás esetén a nyitvatartás változhat).

Barlangi túrák
Március idén is, mint az elmúlt három évben a barlangok hónapja. Látogassatok el a négynapos ünnep alatt a Pál-völgyi– vagy a Szemlő-hegyi-barlangba és a belépőjegy árából kedvezményben részesültök, ha megválaszoljátok a Pál-völgy-barlangban azt a kérdést, hogy mely védett állatok élnek itt, a Szemlő-hegyiben pedig azt, hogy milyen “zöldségek” találhatóak ott?

Tavaszi virágparádé a botanikus kertben
Ha kellemes tavaszi sétára vágytok, és az időjárás is kegyes lesz, akkor keresve sem találhattok jobb helyet a vácrátóti Botanikus Kertnél. A séta során megismerhetitek a park kora tavaszi virágait, például a csodaszép kárpáti sáfrányt. Március 15-18. között a kert naponta 8:00 és 16:00 között látogatható.

Huszáros hétvége a Skanzenben
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén ismét huszárokkal népesül be a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A huszártáborban megismerhetik az érdeklődők a huszárok viseletét, fegyvereit, de lesz terepasztal hadművelet ólomkatonákkal és újoncozás is. A huszáröltözethez nem maradhat el a huszárcsákó, a fakard készítés, és mindenki megvarrhatja itt saját kokárdáját és zászlóját is.

Terra-akva kiállítás
A vasárnapi kiállításon lélegzetelállító pókok, kígyók, békák, hüllők, teknősök, csigák és kétéltűek lesznek láthatóak a Fővárosi Művelődési Központban, de vadászgörények, egerek, apró rágcsálók, sünök és díszhalak is feltűnnek majd. Egyszóval minden olyan érdekes és ritka állat, melyet nem mindennap lehet megcsodálni.

Egy kis mozizás
A hosszú hétvégébe, talán egy esősebb napon, egy családi mozilátogatás is minden bizonnyal belefér. A Lurdy Ház és az Atrium Eurocenter MiMozink hálózatában a Tad, az utolsó felfedezőt és a Paddington 2-t nézhetitek meg kedvezményesen 690 Ft-ért. A Sugár Moziban 790 Ft-os matinéjeggyel ülhettek be nem kevesebb, mint 6 különböző gyerekfilmre.

Születésnapi Süsü kiállítás
Süsü születésnapja tiszteletére nagyszabású kiállítás nyílt a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyen, melyet május 12-ig tekinthettek meg. A tárlaton helyet kaptak eredeti bábok, fotók, betekinthettek a stúdióba, ahol a bábfilm készült, szelfizhettek Süsüvel, bebújhattok a királyfi és a királylány bőrébe vagy nézhettek werkfotókat, videórészleteket. A kiállítás a hosszú hétvégén pénteken és szombaton tart nyitva.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog