Quantcast
Kezdőlap KedvencekSzülés 19 hónap alatt két császárom volt, mindkét gyerekem így születhetett meg élve, egészségesen

19 hónap alatt két császárom volt, mindkét gyerekem így születhetett meg élve, egészségesen

Éva Magazin

Meglepő, hogy mekkora szakadék tátong még ma is a császáros és a természetes úton történő szülés megítélésében. Két dolgot viszont nem szabad elfelejteni: vannak helyzetek, amikor a császármetszés az egyetlen egy megoldás a várandóság lezárására. A császármetszés egy hasi műtét, ami koránt sem kockázatmentes, de végképp nem úri passzió.

A napokban volt 10 éve, hogy az utolsó hasi metszést ejtették rajtam, melynek eredményeként egészséges kisbabám született. A fiam gyönyörűen fejlődött a várandóság alatt, gyarapodott, fejlődött és én is pont úgy változtam a 40 hét alatt, ahogy annak lennie kellett.

De itt ezen a ponton gyertek és ugorjatok vissza velem az első várandóságom utolsó heteihez.

Az első császár

A lányom, az első gyermekem. Csoda időszak volt vele a pocakosság. Minden tankönyvszerűen haladt vele is, egészségesen alakultunk, formálódtunk, egészen a véghajráig. Azt mondják, a jóslófájások a szülés előtt akár több héttel is jelentkezhetnek. Én bizony vártam őket, de nem jöttek. Semmilyen fájdalom nem jelentkezett. Emlékszem a 38. héten végig szakadt az eső és irtó nagy viharok kísérték a napok múlását. Gondoltam, ha más nem, hát ez biztosan hatni fog a testemre, de semmi nem történt. Rendszeresen monitoroztak, így tudtuk, hogy a lányunk köszöni nagyon jól van odabent, minden értékem jó volt. 2 nappal a betöltött 40. hét előtt, a férjemmel ’túrákat’ szerveztünk. Sétáltunk, lépcsőztünk, komótosan szedtem a fokokat, hátha ez majd beindít valamit. De semmi. A betöltött 40. hét után 2 nappal már sopánkodtam, hogy mi lesz- mi lesz, mikor jön ez a gyerek. Változatlanul minden érték normális volt. Majd jött az éjszaka. Aki volt már várandós, az tudja, hogy hátról direktbe egyenesen felülni nem szokott egy kismama és nem is javasolt neki ez a mozdulat. Én viszont így ültem fel egy rémület kíséretében egy, korábban a hasamban sosem érzett, hatalmas mozgásra.

Levert a víz, megijedtem, mert a nagy mozgás után a lányom semmire nem reagált, nem mozgott, nem rúgott, óriási csend lett odabent.

Éjfél volt, így mindent összekapva, kilőttünk a kórház felé. Monitorra tettek, majd közölték, hogy ez a gyerek békésen alszik, irányban van, lent is van, de valószínűleg már nincs sok helye azért ficánkolt nekem akkorát. Az éjszakai tapasztalás és a 40 hét + 3 nap miatt viszont jobbnak látták, ha bent maradok. Hajnalban újra monitorra tettek, ahol egy kisebb konzílium gyűlt össze felettem, ami során 3 szülész-nőgyógyász azt állapította meg, hogy itt bizony az oxigén ellátással gond van, olyannyira, hogy azonnali császárra lesz szükség.

Így is lett. Pár óra leforgása alatt, a békés gyerek oxigén ellátása kritikusra fordult, így az azonnali császármetszés megmentette az életét.

Olvass tovább >>

Ez is tetszeni fog