Quantcast
Kezdőlap Ajánló 5 dolog, amit BIZTOSAN NEM tudtál a Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjairól

5 dolog, amit BIZTOSAN NEM tudtál a Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjairól

Pöttyöslabda

#1 Rena Rouge

A Sapoti-k című epizódban Alya kishúgai Sapoti-kká, azaz gonosz, irányíthatatlan kis szörnyetegekké változnak és felforgatják Párizst. Alya Rena Rouge-nak nevezi magát, mely nem más, mint egy francia szójáték. Ugyanis a “renard” szó rókát, a “rouge” pedig pirosat jelent franciául.

#2. Rock nagyi

A rémbanya című epizódban Marinette nagymamája meglátogatja kisunokáját. A hölgy mesél arról, mikor motorháton bejárta egész Európát. Feltűnt nektek, hogy milyen pólót viselt? Pink Floyd-osat bizony, ami a mai napig nagy divat. Pink Floyd híres albumán, a Dark side of the Moon-on pont ez a kép szerepel!

#3. Kémiai reakció

Ms. Mendeliev nagyon gyakorlatias tanárnő, aki kémiát és matematikát tanít Marinette iskolájában. De vajon tudjátok, hogy kiről nevezték el?
Dmitrij Ivanovics Mengyelejev orosz kémikusról, a periódusos rendszer megalkotójáról. A 101-es rendszámú kémiai elem, a Mendelévium és a Holdon található Mengyelejev-kráter is róla kapta a nevét.

#4. Mindenki apukája

A hír nem kacsa!
Marinette apukája, Tom Dupain, a sorozat megálmodójáról, Thomas Astruct-ról kapta nevét. Ezt az információt Thomas meg is erősítette saját Twitter oldalán.

#5. Hárman párban?
Az alkotók eredetileg úgy tervezték, hogy Chloé és Sabrina Alix-szal lettek volna egy brancsban, mely egyértelmű utalás lett volna a híres szuperhős trió, a Totally Spies lányaira (Alex, Clover és Sam).

+1 Egy vagy kétbalkéz?
Nektek feltűnt, hogy Chloé a sorozatban balkezes?

Ne maradjatok le Katicabogár és Fekete Macska legújabb kalandjairól, kapcsoljatok a Disney Channel-re szeptember 17-től!

Ez is tetszeni fog