Quantcast
Kezdőlap EgészségJó, ha tudod.. 7 tipp a fogzás enyhítésére

7 tipp a fogzás enyhítésére

Spuriga Dóra
fogzás

A kisbabák fogzása egy kellemetlen folyamat mind a baba, mind pedig az anya számára. A fogak előbújása általában 6 hónapos kor körül kezdődik és körülbelül 2-3 évig tart. Az alábbi tippek segíthetnek enyhíteni a kisbabák fogzásának kellemetlen tüneteit.

1. Hűtsük le a fogínyt

Az érzékeny fogínyt enyhíthetjük hideg tárgyakkal, például játékokkal, vagy hűtött rágókkal. A hűtés enyhítheti a fájdalmat és csökkentheti a duzzanatot.

2. Masszírozzuk a fogínyt

Az enyhe nyomásos masszázs segíthet csökkenteni a fogzás okozta fájdalmat és nyugtató hatással lehet a babára.

3. Használjunk fogzásgátló gélt

A gyógyszertárakban kapható fogzásgátló gélek segíthetnek csökkenteni a fogzás okozta fájdalmat és irritációt. Azonban fontos ellenőrizni az összetevőket és a használati útmutatót, mivel néhány fogzásgátló gél tartalmazhat benzokaint, amely nem ajánlott csecsemőknek.

fogzás

4. Adjunk neki valami keményet rágcsálásra

A kemény játékok, például a fa rágók vagy a bébi zöldségfélék rágcsálása segíthet a fogzás során a baba kellemetlen érzésének enyhítésében.

5. Vegyük fel a babát

Az ölelés és a testi kapcsolat az anyával segíthet a babának megnyugodni és enyhíteni a fájdalmat.

6. Adjunk neki egy meleg fürdőt

A meleg víz segíthet ellazítani a baba izmait, csökkentve ezzel a fájdalmat és a nyugtalanságot.

7. Szerezzünk be a megfelelő fájdalomcsillapítót

Bizonyos esetekben az orvosok javasolhatnak fájdalomcsillapítókat a kisbabáknak. Azonban fontos, hogy csak orvos által előírt gyógyszert használjunk, és kövessük az adagolási útmutatót.

Fontos megjegyezni, hogy a fogzás természetes folyamat, amelynek során a babák általában kellemetlenségeket éreznek. Ha a fájdalom vagy a tünetek súlyosak vagy hosszabb ideig tartanak, érdemes orvoshoz fordulni.

Ez is tetszeni fog