Quantcast
Kezdőlap Ajánló A Cartoon Network bemutatja legújabb kalandvígjátékét, a Gombikat

A Cartoon Network bemutatja legújabb kalandvígjátékét, a Gombikat

Pöttyöslabda

A vadonatúj, saját gyártású sorozat November 16-tól 17.25 órai kezdettel látható a Cartoon Networkön.

A Cartoon Network csatornán jövő héttől vadonatúj sorozat indul, a Gombik! Ez a gyönyörűen rajzolt, színpompás új sorozat főszereplője Seth, egy szerethető gombagyerek, aki az őskori Fungie városban él, és szereti a tudományt és nagy feltaláló. A Gombikban a 10 éves Seth kalandos, és olykor kissé rázós küldetésein keresztül fedezi fel a világot, idősebb, művész lélek testvére, Pascal kíséretében.

A nagy kaland nyomában Seth gyakran találja magát, és sodorja városát és annak különc lakóit elképesztő helyzetekbe – ám amikor már megtalálná a megoldást, mindig felülkerekednek az érzelmei, és valahogy balul sülnek el a dolgok.

Csatlakozz Sethhez és barátaihoz egy vidám, őskori kalandra, a Gombikban november 16-tól 17.25 órai kezdettel a Cartoon Network csatornán.

Interjú a Gombik c. sorozat alkotójával, Stephen Neary-vel

K: Gyerekként mi szerettél volna lenni?

SN: Kicsit olyan voltam, mint Seth, minden akartam lenni, ráadásul egyszerre: művész, építész, tudós, mérnök és űrhajós. Gyerekként mindig is szerettem az animációt, de soha nem gondoltam volna, hogy ez egy valódi munka, amiből meg lehet élni.  Főiskolára jártam, ahol filmrendezést tanultam, de azon kaptam magam, hogy állandóan csak képes forgatókönyveket és rövid filmeket rajzolgatok.

K: Mi késztetett animációs műsorok készítésére?

SN: Bár, mint említettem, filmezést tanultam, sok animációs órát vettem fel. Tizennyolc éves koromban a Warner Bros.-nál szereztem gyakorlatot, és a Tini Titánok első sorozatán dolgoztam. Olyan izgalmas volt látni, hogy mennyi rajzolási lehetőség és kreativitás  van az animáció készítésben. Innentől kezdve a figyelmem egyre inkább az animációra irányult, arra törekedtem, hogy mind több ötlettel álljak elő.  Innen egyenes út vezetett a képes forgatókönyv rajzoláshoz, majd a Clarence című sorozatban dolgozhattam a Cartoon Network-nél.

K: Gondoltad volna, hogy egyszer a Cartoon Network-nek dolgozhatsz?

SN: A Cartoon Network először szabadidős hobbinak tűnt. Napközben filmeken dolgoztam, majd majd hazamentem, és kedvtelésből kis animációkat készítettem. Néztem a Kalandra fel-t és más klassz műsorokat a Cartoon Network-ön, és arra gondoltam, hogy én nemcsak rövidfilmeket, hanem egy egész évadokat készítenék belőlük. Valójában egy valóra vált álom, hogy ezt a Gombikkal megtehettem.

K: Honnan jött a Gombik ötlete?

SN: A Wikipédián böngésztem, és olvastam ezekről az őskori gombákról, amelyeket prototaxitoknak hívtak és körülbelül 400 millió évvel ezelőtt éltek, és megváltoztatták a Föld  légkörét. Egy egész civilizáció élhetett békében a Földdel, és előfordulhat, hogy nem is tudunk róla. Ez elgondolkodtatott azon, milyen lehetett a Föld ‘gyerekkorában’! És ez arra késztetett, hogy elgondolkodjak azon, akkor vagyok a legboldogabb, amikor kint vagyok a szabadban, növényeket nézek és a családommal, valamint a barátaimmal vagyok. Ezt a két ötletet össze akartam hozni a sorozatban.

K: Mit tud mondani Seth felfedezés iránti mániájáról?

SN: Sethet minden érdekli! De időnként új ötletei megvalósításának hevében megfeledkezik más emberek érzéseiről. Megpróbáljuk megmutatni, hogy új dolgokat felfedezni nagyon jó, de Seth belső késztetésből teszi ezt, és nem azért, hogy mások figyelmét kivívja.  Szeretnénk azt hangsúlyozni, hogy a tudás és a kíváncsiság  önmagukban nagyon erős motivációs erők.

K: Próbáltak ismeretterjesztő elemeket beépíteni a műsorba?

SN: Biztosak akartunk lenni abban, hogy a gyerekek, ha nagyon keményen gondolkodnak, megtalálják a magyarázatot arra, hogy miért történnek a dolgok. Az a célunk, hogy figyeljék  meg a körülöttük lévő környezetet, és tegyenek fel kérdéseket arról, hogyan működnek a dolgok és hogyan illeszkednek a világba.

K: Ki a kedvenc karaktered?

SN: Ó, ez nehéz! Ők mind különböző személyiségek. Nagyon hasonlítok Sethre és Pascalra, mindkettőből egyenlő arányban van bennem. Pascal érzékeny és visszahúzódó művész, aki nem szeret kint lógni, Seth pedig mindig arra ösztönzi, hogy hagyja el a szobát, és nyisson a világra. Pont így működik az agyam két féltekéje.

K: Hogyan befolyásolta a világjárvány a gyártást?

SN: A járvány kezdete óta otthonról készítjük a sorozatokat. Most például egy szekrényben csinálom a szinkront. A Cartoon Network Studios nagyon támogató volt, és most a dolgok zökkenőmentesebben folynak, mint valaha. Tehetséges stábunk van, és elképesztő, hogy folytathattuk a sorozatot. Nagyon hálás vagyok érte.

A Warner Bros. Animationről

A Warner Bros. Animation (WBA) a világ egyik vezető animációsfilm-gyártó cége, amely a nemzetközi piacra és többféle platformra gyárt animációs sorozatokat. A WBA készíti a Justice League Action, a Tini titánok, harcra fel!, a DC Super Hero Girls: Tini szuperhősök és a Csoda Kitty sorozatokat a Cartoon Network számára, a Csak lazán, Scooby-Doo!, a Nyuszipoly, a Dorothy Óz földjén, A Tom és Jerry-show, az Új bolondos dallamok és a Flúgos futam sorozatokat a Boomerang számára, a Mike Tyson Mysteries-t az Adult Swim csatornának, a Green Eggs and Hamet a Netflixnek, valamint a Harley Quinn sorozatot és Az igazság ifjú ligája harmadik évadját a DC digitális platformjaira. A WBA kezel olyan világhírű rajzfilmkönyvtárakat, mint a DC Comics, a Hanna-Barbera, az MGM és a Warner Bros. animációs könyvtára. A Warner Bros. Animation a sorozatok mellett nagy sikerű animációs filmeket is készít (köztük a DC-univerzum animációs filmjeit) DVD-re, Blu-rayre és VOD-platformokra. A WBA az egyik legsikeresebb animációstúdió a maga 6 Oscar-díjával, 35 Emmy-díjjal, 20 Annie-díjával és számos egyéb elismeréssel.

A Cartoon Network EMEA-ról

A WarnerMedia csoport Cartoon Network csatornája mindenki számára vonzó, izgalmas választékot kínál humorból és kalandokból egyaránt. A műsorok a közönséghez közelálló témákkal: a humorral, a barátsággal, a képzelőerővel, a pörgős cselekményekkel és kalandokkal foglalkoznak. A Cartoon Network elsődleges célcsoportja a 6 és 12 év közötti gyerekek, és a csatorna célja, hogy a szórakoztató és világszerte sikeres tartalmakkal a gyerekeket saját egyéniségük kibontakoztatására bátorítsa. A műsorválasztékban nagy sikerű animációs vígjátékok, mint a „Gumball csodálatos világa”, a „Medvetesók”, a „Vadócok”, a „Bűbájtábor” és a „Victor és Valentino”, valamint izgalmas, akciódús kalandműsorok, mint a „Steven Universe”, a „Pindúr pandúrok”, a „Ben 10” és a „Tini titánok, harcra fel!” láthatóak. A világszerte fogható csatorna 1992-ben indult, Magyarországon 1993 óta látható. A Cartoon Network tartalmai díjnyertes honlapján, valamint játékokban, video-on-demand szolgáltatásban, mobilplatformon és különböző licencek és termékek formájában is elérhetőek. A Cartoon Network tulajdonosa a WarnerMedia, amely az AT&T vállalat tagja.

A Boomerang EMEA-ról

A WarnerMedia csoport Boomerang csatornája 24 órás gyerektévé, amely örökzöld klasszikus és modern animációs sorozatokat sugároz. A Boomerang elsődleges célcsoportja a 4 és 9 év közötti gyerekek, valamint családok. Kínálatát olyan közkedvelt franchise-ok erősítik, mint a „Scooby-Doo”, a „Frédi és Béni”, a „Tom és Jerry” és a „Bolondos dallamok”, emellett a modern klasszikusokként is emlegetett újhullámos animációs sorozatokat is műsorra tűz, ilyen a „Mr. Bean”, a „Bonbon és Bentley”, a „Grizzy és a lemmingek” vagy a „Nyuszipoly”. A világszerte fogható Boomerang 2000-ben indult, Magyarországon 2005 óta látható. A csatornát a különböző földrészek és országok helyi igényeihez igazodva, rugalmas programkínálat jellemzi. A Boomerang tulajdonosa a WarnerMedia, amely az AT&T vállalat tagja.

Ez is tetszeni fog