Quantcast
Kezdőlap Ajánló A családosokat is várja a 21. Vegetáriánius fesztivál

A családosokat is várja a 21. Vegetáriánius fesztivál

pottyos

Hamarosan, 2017. augusztus 26-27. között rendezik meg Budapesten a 21. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁLT. Az ingyenes rendezvény többek között táplálkozási szakemberek előadásait, relaxációs foglalkozásokat, ételkóstolókat, öko- és bio-termékbemutatókat, zenei és tánc-programokat, valamint filmvetítéseket kínál. Lesz „főzőszoba” is, ahol ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, valamint idén először a fesztivál keretein belül szervezik meg  az első budapesti szakmai szimpóziumot a növényi alapú táplálkozásról. Mindkét nap Baba-mama szoba várja a családosokat. Amíg a szülők főznek, meditálnak vagy előadást hallgatnak, a kicsik a játszószobában tölthetik az időt, az anyukákat pedig óránként ajándék 15 perces pihentető masszázzsal kényeztetik.

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.) környezettudatos szemléletű rendezvényen többek között szó lesz a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról, a gluténmentes étrendről, a várandósság és az egészséges táplálkozás kérdéseiről, valamint az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből való gyógyulásról is. A Fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezésesel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A két nap alatt a látogatók számára lehetőség nyílik majd természetgyógyászokkal folytatott konzultációra is. A rendezvény többek között táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, relaxációs foglalkozásokat, masszázst, ételkóstolókat, öko- és bio-termékbemutatókat, filmvetítéseket kínál. Lesz „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók. A fesztivál több zenei és tánc-programot is kínál.

Mindkét nap Baba-mama szoba várja a családosokat. Bárcsak tudnánk olvasni a babák gondolataiban! Bárcsak el tudnák mondani, mi a bajuk! Ugye, ismerősek ezek a vágyak? Valóban lehetséges bepillantani a még nem beszélő kicsi gondolataiba? A babajelbeszéddel, evvel az új kommunikációs módszerrel igen! Szombaton 11.30-kor Puskás Krisztina Babajelbeszéd címmel tart előadást és bemutatót, de a későbbiekben lesz szó a szoptatás jelentőségéről is, vagy arról, mire kell odafigyelnie annak, aki húsmentesen szeretné táplálni a gyermekét. Szombaton 16 órától a Vegán Nők Klubja tart beszélgetést női kérdésekről, vasárnap 11-től a Vegán Kismamák Klubja, déltől pedig a Vegán Anyukák Klubja várja mindazokat, akiknek vegánként nevelik gyermekeiket és azokat is, akik nem, de vannak kérdéseik ezzel kapcsolatban.
Amíg a szülők főznek, meditálnak vagy előadást hallgatnak, a kicsik a játszószobában tölthetik az időt, az anyukákat pedig óránként ajándék 15 perces pihentető masszázzsal kényeztetik.

A rendezvény a vasárnap 16 órakor kezdődő Az Igazi Szeretet-musical DVD bemutatójával zárul, melynek zenéjét az Oscar- és ötszörös Emmy-díjas Bill Conti szerezte. A fesztiválra a belépés ingyenes!
A teljes program: www.egeszsegvar.hu

Ez is tetszeni fog