Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló A görög mitológia még sosem volt ilyen szórakoztató!

A görög mitológia még sosem volt ilyen szórakoztató!

Pöttyöslabda

A mítoszok és istenek világa nagyon izgalmas… kivéve, ha az iskolapadban, a történelemkönyv fölé görnyedve kell olvasni róla. Bár az olykor unalmas törikönyveket lecserélni nem tudjuk, kiegészítésként ajánlunk egy szuper könyvet, Frank Schwieger Zeusz és bandája című kötetét, amelyben a görög istenek, istennők és félistenek saját szavaikkal — és rendkívül viccesen – legendás történeteiket.

„Egyszer csak dühbe gurultam. De úgy istenesen! Ott álltam az Olümposzon, és először csak a szemem szórt villámokat, aztán már a kezemből is záporozott az istennyila, és üvöltöztem. Ilyen vihart még nem látott a földkerekség! Recsegett-ropogott a világ minden szeglete. Igazi isteni tűzijátékot rendeztem. Hogy miért gurult el a gyógyszerem, ahogy ti mondanátok? Mert ti, emberek az agyamra mentek. Vagy háromezer éve azt képzelitek, mindent tudtok rólunk. Az egész egy Homérosz nevű alakkal kezdődött az ókori Görögországban. Azóta meg mindenki azt hiszi, hogy írhat rólunk féligazságokat, ferdítéseket vagy egyszerű kitalációkat. És ti, kis barátaim, még el is hiszitek a sok marhaságot! De most ennek egyszer s mindenkorra vége. Nincs több összevissza firkálás – MOST MI BESZÉLÜNK!” – kezdi maga Zeusz a történetek sorát. És innentől nincs megállás: Akhilleusz elmondja, miért bújtatta anyja lányruhába, Aphrodité elmeséli a szépségkirálynő-választás igaz történetét, és az is kiderül, hogyan újított be ötven tehenet Hermész egy szál pelusban élete első napján. Az izgalmas sztorikat vicces rajzok egészítik ki, amelyekből megismerheted az egyes istenek római elnevezéseit, családtagjaikat, kedvenc ételüket, időtöltéseiket és azt is, mi az, amit ki nem állhatnak.

Az antik görög mitológia legizgalmasabb mondáit minden eddiginél szórakoztatóbb formában olvashatod most – így már nem is lesz olyan nehéz villogni a suliban egyedülálló mitikus tudásoddal!

Itt megrendelheted.

Ez is tetszeni fog