Quantcast
Kezdőlap Ajánló A legnépszerűbb fülbevalótípusok

A legnépszerűbb fülbevalótípusok

Pöttyöslabda

A fülbevalók a legkeresettebb női ékszerek, és minden ruhát feldobnak. Különböző fajtái léteznek, amelyeknek megvan a helyük a divatvilágban, és mindegyiknek megvannak a rajongói. Nézzük meg a legnépszerűbbeket.

Milyen fülbevalókat ismerünk?

A rögzítési mód szerint a fülbevalók három alapvető típusra oszthatók: bedugós, kör alakú és lógós fülbevalók. A fülbevalók leggyakrabban praktikus kis darabok. Alkalmanként azonban a fülbevalók esetében is találkozhatunk hangsúlyosabb modellekkel. A körök elsősorban sokoldalúságuk miatt tettek szert a rajongóikra. A lógós fülbevalók viszont kicsit jobban felkeltik a figyelmet.

Bedugós fülbevalók

A bedugós fülbevalók a leggyakoribb típusok, és szinte egyetlen ékszerdobozból sem hiányoznak. Különösen kis méretük miatt praktikusak. Nincsenek útban a fülön és nem akadnak bele semmibe. Ennek köszönhetően könnyen rétegezheti őket. Ha több lyuk van a fülén, használjon különböző fülbevalókat, és alakítsa ki saját eredeti stílusát.

Kétféle rögzítési módot ismerünk: stekkeres és csavaros. A stekkert egyszerűen rá kell nyomni a fülbevaló szárára. Praktikus azoknak a hölgyeknek, akik szeretik cserélgetni a fülbevalókat. A csavaros rögzítés egy kicsit bonyolultabb. Előnye, hogy a fülbevaló nem nyílik ki olyan könnyen. Ezt értékelni fogja, ha hajlamos elveszíteni a klasszikus stekkeres fülbevalót. A menetes stekker (csavar) előnye az is, hogy lekerekített, ezért kényelmesebb, ha a fülbevalóban alszik.

Kör fülbevalók

A kör alakú fülbevalók univerzálisak, és minden arctípushoz és stílushoz illenek. Akár elegánsan, akár sportosan öltözködik, a karika fülbevalókkal nem hibázhat. Kiválasztáskor összpontosítson a méretükre és a vastagságukra. Vannak, akiknek az apró körök illenek szorosan a fül körül, mások a vállig érő, nagy köröket kedvelik. Leggyakrabban azonban 1-3 cm átmérőjű köröket láthatunk.

Leggyakrabban a patentra rögzítik őket. Amikor az egyik fülbevaló egy része belepattan a másikba, amelyiknek van egy hornya. A második típus a flexi rögzítés. A fülbevalók üregesek és rugalmas fémből készülnek. A fülbevaló egyik oldalán lévő szárat egyszerűen csak bele kell csúsztatni a másik oldalon lévő lyukba. Ez a fajta fülbevaló nagyon könnyű, még akkor is, ha nagyobb fülbevalót választ.

Lógós fülbevalók

Ez a fajta fülbevaló népszerű a szemet gyönyörködtető megjelenése miatt. A lógós fülbevalókat leginkább az eleganciával és az ünnepi eseményekkel társítjuk. Ilyen alkalmakra általában cirkóniákkal, drágakövekkel vagy gyöngyökkel díszített, csillogó modellekhez nyúlunk. Azonban a lógós fülbevalókat a hétköznapi öltözékünkbe is beépíthetjük.

Többnyire patentos rögzítésük van – egy horog, amelyet egy patent biztosít a kihúzás ellen. A kisebb és könnyebb lógós darabok stekkeres zárszerkezettel is rendelkezhetnek, akárcsak a bedugós fülbevalók. Ezen kívül tisztán csak horgos fülbevalókat is találhatunk. Ezt a fajta rögzítést azonban leginkább a bizsu fülbevalóknál használják.

Ez is tetszeni fog