Quantcast
Kezdőlap Ajánló A Magyar Zene Háza bemutatja: Hangműhely, interaktív zenei foglalkozás az A38 Hajón

A Magyar Zene Háza bemutatja: Hangműhely, interaktív zenei foglalkozás az A38 Hajón

Pöttyöslabda

Legyél Te is karmester a Zene Háza Hangműhely foglalkozáson! 2019. április 6-án, szombaton 10.00 órától közös zenéléssel, koncerttel, karmesterjátékkal, hangszercsépelővel és hangszerkészítéssel várunk minden nagycsoportos óvodást, iskolást, lelkes szülőt és nagyszülőt az A38 Hajó kiállítótermében.

Hangszert bármiből készíthetünk, a Bélaműhely kreatív alkotásai pedig megmutatják, milyen hangja van például egy bringadobnak, felnidobnak vagy gettómarimbulának. Az újrahasznosított, egyedi hangszerekről ismert Bélaműhely egy koncert keretében megszólaltatja lábosszettre, bikephone-ra keresztelt hangszereit is, majd az izgalmas zenei műsor után spontán módon, mozdulataikkal, testtartásukkal, tekintetükkel, mimikájukkal vehetik rá a résztvevők a zenészeket hangszereik megszólaltatására. A karmesterjáték alatt így rövid, improvizatív kompozíciók, zeneművek jönnek létre, mely során a közös zenélés élményét ismerhetik meg a gyerekek. A program alatt a résztvevők azt is megtanulhatják, hogyan kell ezeket a különleges hangszereket megszólaltatni, sőt hangszert is készítünk, az elkészült műveket pedig mindenki hazavihet magával emlékbe.

A Hangműhely ez alkalommal elsősorban a nagycsoportos óvodás és iskolás gyerekeknek szól.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött: http://bit.ly/2WCVDwq

2019. április 6., szombat 10.00 – 12.30

10.00-11.30: Legyél Te is Karmester!

Interaktív koncert és játék

11.30-12.30 Hangszercsépelő

Fedezd fel az újrahasznosított hangszereket

11.30-12.30 Hangszerkészítő foglalkozás

Készítsd el saját hangszered!

Bemutatkozik a Magyar Zene Háza

Bár a Magyar Zene Háza még nem nyitotta meg kapuit, az intézmény által képviselt zeneélmény mostantól felfedezhető.

„Legyen a zene mindenkié!” Kodály Zoltán mottóját követve a Magyar Zene Háza a zene és a zene élményének megismertetését tűzte ki célul. Az intézmény célja, hogy minél több család, gyerek és fiatal felnőtt életében helyet kapjon a zene és a zene élménye.

Ez is tetszeni fog