Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló A mese, amit hallgatva ugrálni kell

A mese, amit hallgatva ugrálni kell

pottyos

Végre egy mese amit hallgatva nem ülni, hanem ugrálni, beszélni kell! – mondaná a gyerek.
Végre egy mese, ami önmaga köti le és készteti mozgásra a gyereket fegyelmezés nélkül!  – mondaná a szülő.

Hogy mi is ez? Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt Mesék örökmozgóknak sorozat első kötetet: A beszélő kiskutya.

Örök dilemma a legkisebbeknél, hogy tényleg akkor figyelnek-e, ha mozdulatlanul ülnek, vagy akkor is érdemes-e nekik mesélni, amikor közben járkálnak, pakolgatnak. Ez a szülők egy részét persze nem zavarja, de az iskolába készülőknél már gyakorolni kell, hogy hosszabb ideig is tudjanak koncentrálni. A könyv rövid történetei ebben segítik a nevelőt és a gyerekeket egyaránt.

A Mesék örökmozgóknak különleges koncepciója utat talál a sokszor túlterhelt, hiperaktív vagy figyelemzavaros gyerekekhez, hiszen a felolvasásra szánt, rövid, humoros mesék egy-egy kiemelt kifejezéséhez egyszerű mozgásgyakorlatok társulnak. A beszélő kiskutya című első mesében például a „vau” elhangzásakor a gyerekeknek fel kell pattanniuk a székükről, meg kell pördülniük egyszer, majd visszaülhetnek a helyükre. Amikor pedig a „virsli” szót olvassák fel nekik, akkor egy előre meghatározott bútorig kell fél lábon elugrálniuk, majd vissza a helyükig. A felolvasás során a szülőknek természetesen ügyelniük kell arra, hogy a gyerekek a kiválasztott „varázsszavak” elhangzásakor el tudják végezni a gyakorlatokat, és csak utána szabad folytatniuk a mesét.

A kötet további négy meséjében megismerkedhetünk a zöld róka, a villamos és a postás mulatságos történetével; a lusta macskával, aki beköltözik a kutya komához, de különböző kifogásokkal igyekszik még a munka látszatát is elkerülni; a rakoncátlan kiskacsáról, aki addig játszik a nádasban béka barátjával, míg megfázik, és szünet nélkül hapcizik; végül a nyuszi, a béka és a veréb versenyeznek a kerek erdő szélén, hogy eldöntsék, melyikük a leggyorsabb.

A bájos, egyszerű nyelvezettel megírt meséket biztosan minden izgő-mozgó óvodás és kisiskolás gyerek szívébe zárja majd. A kötetet Horváth Ildi illusztrálja.
Előkészületben: A pösze nyuszi és más történetek

Ez is tetszeni fog