Quantcast
Kezdőlap Ajánló Adventi naptárak az utolsó pillanatban

Adventi naptárak az utolsó pillanatban

pottyos

Kétféle ember létezik. Az egyik már jó előre eltervezi az ajándékokkal kapcsolatos összes részletet, a másik meg mindent az utolsó pillanatra hagy. Nos, ha te az utóbbi csoportba tartozol, ez a cikk pontosan neked szól!

Négy olyan adventi naptár ötletet gyűjtöttem össze, amik rém egyszerűen elkészíthetőek, sőt, minimális befektetés kell csak hozzájuk.

1. Zokni naptár


Kép forrása: https://www.landofnod.com/stocking-advent-calendar-garland/f22894

Kellékek: 24 db egymással színben harmonizáló zokni (ennek hiányában 24 db zokni és ruhafesték), filcből vagy dekorgumiból kivágott számok, 24 db csipesz, 1 db színes kb. 2 m-es zsinór (vagy 3 db zsinór összefonva). Elkészítés: Bizonyára te is ismered a rejtélyes páratlan zoknik fogalmát. Ha ezeket az év folyamán nem dobod ki, hanem összegyűjtöd, nagyjából készen is van a gyerek adventi naptára. Én régi csíkos zoknikat használtam fel, a célnak megfelelt, és a lányaim nagyon imádták, ahogy lehetett bennük turkálni! Mivel még kicsik, nem számoztam meg a zoknikat, de te nyugodtan csíptesd hozzájuk a számokat! Ezután kell két pont, ami közé lazán kifüggeszted a zsinórod úgy, mint egy szárítókötelet. A zoknikat csipeszekkel „kiteregeted”, közben megtöltöd az ajándékokkal, és kész is.

2. Doboz naptár

Kép forrása: http://picurradio.com/sites/default/files/adventi%20gyufas.jpg

Kellékek: 24 db különböző méretű doboz, csomagolópapír, papírból kivágott számok, olló, ragasztó. Elkészítés: Az életünknek szerves részei a dobozok. Gyűjtsd egész évben a gyógyszeres, tápszeres, betétes, pelenkás, teás, rizses, desszertes, cipős stb. dobozokat, és a belevalótól függően válassz ki 24 különböző méretűt. Vond be őket mintás csomagolópapírral, majd ragassz rájuk számokat, töltsd meg ajándékokkal, végül helyezd el őket neked tetsző alakzatban, például építs belőlük piramist. Dolgozhatsz azonos méretű dobozokkal is, csak azokból nehezebb összegyűjteni 24 darabot.

3. Mikulás zacskós naptár

Kellékek: 24 db mikulás zacskó, kartonból kivágott számok, lyukasztó, olló, 4 m piros szalag. Elkészítés: Minden számot lyukassz ki, majd fűzz bele 10-15 cm-nyi hosszú szalagot, végül kösd be vele a megtöltött zacskók száját, és tedd őket sorban egy üres polcra.

4. Lufi naptár


Kép forrása: https://i.pinimg.com/564x/3c/2e/1a/3c2e1a20715261fdc24099a493b19fba.jpg

Kellékek: 24 db lufi, 24 db papír alapú ajándék, 4-5 m szalag, 2 m zsinór, vastag filctoll. Elkészítés: Nagyobb gyerekek, tinédzserek, illetve felnőttek számára készíthetünk kedves üzeneteket, házi kuponokat, amiket összesodorva 1-1 lufiba helyezünk. A lufikat felfújjuk, bekötjük, majd különböző hosszú szalagok segítségével egy kifeszített zsinórra helyezzük, végül a filctollal megszámozzuk őket. Ennek a naptárnak a még egyszerűbb formája az, ha már eleve számozott lufikkal dolgozunk.

A megajándékozottnak ki kell pukkantania a lufit ahhoz, hogy megkapja a meglepetését, ezért ezt kisgyerekes és/vagy kutyás lakásba nem ajánlom 😉  

Remélem tudtam segíteni egy picit abban, hogy milyen adventi naptárt készíts a gyereke(i)dnek. Arról, hogy mivel tudod megtölteni, itt olvashatsz. Várjuk szeretettel a ti saját megvalósított ötleteiteket, képpel, leírással vagy ahogy szeretnétek!

Ez is tetszeni fog