Quantcast
Kezdőlap Ajánló Állati jó erdőjáró élménytábor

Állati jó erdőjáró élménytábor

pottyos

„Egyszer volt hol nem volt, kerekerdő közepén, fönn a Hármashatár-hegy tetején volt egy gyönyörű szép tisztás és azon állt egy csodálatos erdei iskola. Onnan indulnak a gyerekek kalandos erdei felfedező útjai…”

Szeretettel várunk 6-14 éves gyerekeket a PöttyösLabda és az Erdőajándéka Erdei Iskola közös erdei élménytáborába.

Időpont: 2017. augusztus 21-25.
Helyszín: Hármashatár-hegy, erdei iskola (1 ha-os bekerített erdős parkban)

Jelentkezési lap letöltése

A hely különlegessége, hogy az erdei iskola fönn a hegytető (490 m) közelében helyezkedik el az öreg tölgyek és feketefenyők ligetében, ahol a tábor megrendezésre kerül. Az hegytető és az erdei iskolát körülölelő ligetes erdő biztosítják a nyári melegben is a különleges erdei klímát és friss levegőt. A erdei iskola nyújt menedéket, ad otthont esős időben is az érdekes programoknak.

Megközelíthetőség: 65-ös autóbusz végállomástól 25 perc sétával, illetve autóval

Az élménytábor programjai:

Hétfő
délelőtt: Ismerkedés varázstoboz segítségével. A Hármashatár-hegy megmászása. Körpanoráma, a Budapestet övező gyönyörű táj bemutatása (erdei kincskeresés, faág hálózat építése közösen a meredek hegyoldalon).
ebéd – mesemondás (magyar népmese, vitézi történetek, legendás emberek)
délután: Tájékozódási és térkép  ismeretek, kéreg rajzolás, levél lenyomatok készítése közös térkép készítése az erdei iskola környékéről. Hogyan tájékozódnak az állatok, kutyafélék tájékozódása.

Kedd
délelőtt: Célunk a Szabadság-szikla alatti titkos táborhely, kis éjszakai menedék erdei kunyhó készítés faágakból, fakéregből, avarból. Régi Borzvár felfedezése, Borzok Rókák élete.
ebéd – mesemondás (magyar népmese, vitézi történetek, legendás emberek)
délután: Erdei sport- és akadálypálya (egyensúlyozás rönkökön és kötélen (slackline), célbadobás kosárba, fatuskóra, mocsárjáró, gólyaláb használata).

Szerda    
délelőtt: Az erdészház parkjának felfedezése, „Az erdő ajándéka” tanösvény bejárása, mentaital kóstolás. A tűz szerepe életünkben. Tábortűzrakás, gyújtás, tűzgyújtó eszközök, tűzgyújtási módok közös sütés.
ebéd – mesemondás
délután: Az állatok szerepe életünkben, ismerkedés házi állatokkal (Gesztenye nyuszi, Szirom cica) és tartásukkal, illetve a vadon élő állatok élőhelyeivel.

Csütörtök
délelőtt: Úticélunk a Vöröskővár és az alatta elterülő galagonya ország, vitorlázó repülőtér. Ismerkedés a haragos siklók, zöld gyíkok és az ürgék életmódjával. (bújócska meseszerű fák és sziklák között, róka-ürge játék, ”fűben – fában orvosság”– ismerkedés a gyógynövényekkel)
ebéd – mesemondás
délután: „Állati jó bemutató” Humoros, ismeretterjesztő, élő állatokat bemutató előadás, melynek során a városi életközösséget alkotó fajok sokszínű világába pillanthatnak be az érdeklődők. Az előadás végére bebizonyosodik, hogy lakókörnyezetünk, nagyvárosaink remek élőhelyei az alkalmazkodásra képes élőlényeknek. A műsorban a legkisebbektől (egér, patkány) a legnagyobbakig (róka, borz) képviseltetik magukat e fantasztikus városlakók, ezáltal a gyerekek részletes ismereteket szerezhet e kézből nevelt szelíd vadállatokról.

Állatszereplők: egér, görény, nyest, róka, borz, kutya

Péntek
délelőtt: Célunk a paplanernyősök hegye, az Újlaki-hegy. A vaddisznók élete, cserkelés, nesztelen lopódzás, nyomolvasás, magasles.
ebéd – mesemondás (magyar népmese)
délután: Ismerkedés a csodálatos faanyaggal, egyedi famedál készítése, állatnyomos díszítéssel. Mindenki ajándékba kap egy varázslatos fakockát, amivel meg is tanul varázsolni. A héten készült alkotások kiállítása. Ismerkedés a madarakkal, két szelíd postagalamb szabadon engedése, reptetése.

Amit biztosítunk: étteremből rendelt meleg ebéd, naponta friss gyümölcs, uzsonna, friss erdei üdítő ital (menta, citromfű, szederlevél), foglalkozásokhoz szükséges anyagok, szerszámok.
A tábor maximális létszáma 24 fő, a tábor 10 főtől indul. A program változtatás jogát fenntartjuk.

Részvételi díj: 29.000,- forint

További infó:

erdoajandeka@gmail.com. Szabó Miklós erdőmérnök, tanár: 06-20-954-22-52
https://www.facebook.com/erdoajandeka, www.erdoajandeka.hu

További dátumok:

2017. július 3-7., július 17-21., július 24-28.
2017. augusztus 7-11., augusztus 14-18.

Ez is tetszeni fog