Quantcast
Kezdőlap Ajánló Álomutazásuk megfestésére hívja a fiatalokat az Alkoss szabadon művészeti pályázat

Álomutazásuk megfestésére hívja a fiatalokat az Alkoss szabadon művészeti pályázat

Pöttyöslabda

Szárnyalj szabadon! alcímmel hirdetett ma művészeti pályázatot a Bodó Galéria és Aukciósházban az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány. A pályázatra 8-13, illetve 14-20 év közötti fiatalok jelentkezését várják a szervezők, álomutazásuk megfestésével vagy rajzolásával. A nyertes pályamű alkotója mindkét korosztályban a főtámogató Budapest Airport által felajánlott párizsi úttal lesz gazdagabb, a legjobb alkotásokat elárverezik, és a bevételből óvodák számára vásárolnak fejlesztő eszközöket, valamint udvari árnyékolókat.

Minden utazni szerető embernek van egy álom úticélja, egy bakancslistás hely, amelyet életében egyszer mindenképpen látni szeretne. Gyerekként is izgatottan vártuk a nyaralásokat, és bármikor útnak indultunk volna egy kis kalandért. Az idén második alkalommal meghirdetett Alkoss szabadon művészeti pályázat kiírói egy ilyen álomutazás megörökítését várják a művészpalántáktól.

Szárnyalj szabadon! szól a pályázat alcíme, és az alkotás közbeni szárnyalásra ösztönöz az Alkoss szabadon kisfilmjének hangulata is. Marsalkó Dávid, a Halott Pénz zenekar frontembere egy felejthetetlen élményt ígér a díjazottaknak a zenekar Budapest Parkban tartott koncertje előtt. A már hagyományosnak mondható eseményen a pályázat nyertesei tízezer zenerajongó előtt, a nagyszínpadon vehetik át elismerésüket – ahogyan ez a tavalyi évben is történt, amikor a zsűri több száz színvonalas alkotásból választhatta ki a legjobbakat.

A nyertes alkotások utóélete is izgalmasnak ígérkezik: a nyár folyamán az ország több pontján kiállítják őket a nagyközönség számára, majd a Bodó Galériában szervezett exkluzív eseményen árverezik el a műveket, és a bevételből rászoruló óvodákat támogat a kiíró Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány.

Az Alkoss szabadon 2023 – Szárnyalj szabadon! kiírás részletei

Az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány 2023. március 31. és április 30. között várja a beérkező alkotásokat, amelyeket egy nyolc tagú zsűri bírál el. A pályaművek vászonra vagy papírra készülhetnek A3, A2 vagy A1 méretben, akvarell vagy olaj technikával festve, vagy akár rajz formájában is.

A kezdeményezés szakmai partnerei és támogatói

A pályázat ötletgazdái: Gerendai Károly, a Budapest Park társtulajdonosa és Horváth Norbert, a Vesta Home Zrt. alapító-tulajdonosa, akik a fiatalok alkotásra ösztönzése, valamint a rászoruló gyermekeket nevelő óvodák támogatása szándékával álmodták meg a kezdeményezést.

A jelentkezésre buzdító spot zenei aláfestése EMILY saját szerzeménye, aki szárnybontogatásával maga is példakép lehet az alkotó kedvű fiatalok számára. A pályázat kiírói szeretnék, ha évről-évre születne egy dal, amely a kezdeményezés himnusza lehet. 2023-ban az első ilyen himnusz megalkotására felkérték EMILY-t, aki azonosulva a kiírás eszmeiségével örömmel látott neki a feladatnak. A dal bemutatását a nyár kezdetén tervezik.

A pályázat díjazása

A fődíj mindkét korosztályban egy-egy utazás a művészet fővárosába, Párizsba – a Budapest Airport felajánlásával. Emellett Budapest Park Skybox használat, páros Sziget napijegyek, Avalon Park élménynap, CarolynArts alkotói workshop, nagy értékű alkotó csomag, InspiKid box, valamint REGIO JÁTÉK ajándékutalvány is gazdára talál majd.

A Budapest Airport különdíjast választ az alkotásukon a fenntartható utazást megjelenítő jelentkezők közül, akinek nyereménye egy izgalmas és a kulisszák mögé is betekintést engedő családi repülőtér túra. Az Avalon Resort&Spa *****Superior különdíja egy junior gokart megfestése az általuk kiválasztott különdíjas alkotásával, aki családi élménynapon is részt vehet az Avalon Parkban.

Az Alkoss szabadon 2023 – Szárnyalj szabadon! kiírás részletei és jelentkezés az Alkossszabadon.com oldalon.

Ez is tetszeni fog