Quantcast
Kezdőlap Ajánló Apáknak, tanítóknak, mestereknek nyújt elismerést egyedi kezdeményezésével a Férfiak Klubja

Apáknak, tanítóknak, mestereknek nyújt elismerést egyedi kezdeményezésével a Férfiak Klubja

pottyos

Hazánk legnagyobb férfiközössége, a Férfiak Klubja idén először hirdeti meg Gránit Oroszlán Példakép Díját. A férfiúi életszerepek négy jelentősebb területére fókuszálva apai, mesteri, pedagógusi és közéleti kategóriában osztják majd ki az elismeréseket. A szervezet a kezdeményezéssel és a nagyszabású decemberi gálaünnepséggel a férfiak családi és társadalmi szerepvállalásának fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

– Azt szerettük volna, hogy végre olyan értékekért díjazzuk a férfiakat, amelyek valamennyiünk számára fontosak.  Hogy kifejezzük, ha a férfi beleáll és helytáll az otthoni és a tanítói szerepeiben, ha értéket közvetít és mintát mutat a jövő generációi számára, az igenis nélkülözhetetlen, nagy dolog – mondja Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója. – A kategóriákat a Női Támogató Körünkkel közösen határoztuk meg aszerint, hogy a gyermekek időbeosztásuk szerint hol tartózkodnak a legtöbbet, illetve hol lelhetnek meghatározó példaképekre. Szeretnénk, ha a felhívás minél több családot és közösséget megérintene és jelölésre ösztönözne, hiszen éppen azokat a hétköznapi embereket keressük, akik követendő és követhető mintákat mutatnak, ellenben egyelőre nyilvánosságot nem kaptak. Egy 2000 karakteres bemutatással november 10-ig bárki jelölhet a díjra mást vagy akár önmagát, amennyiben úgy érzi, a díj szellemiségének megfelelő mintát testesít meg.

A független társadalmi szervezet a díjat évente négy kategóriában, – Apa, Férfi pedagógus, Mester és Közéleti példakép – ítéli oda olyan férfiaknak, akik a jövő generációkat építő értékek örökítésében, nevelő, példamutató szerepükben elöl járnak.

– A mai társadalmi működésünk hatalmas problémája, hogy az apák sokszor késő estig dolgoznak, nincs idejük minőségi időt tölteni a családjukkal, ráadásul az iskolákban a férfi pedagógusok száma is minimálisra csökkent – folytatja Bedő Imre. – A válások arányának 60% fölé emelkedése mindeközben azt eredményezte, hogy az egyszülős, többnyire apa nélküli családokban is hiányzik a férfi példa. Sok gyermeknek lehetősége sincs megtapasztalni az együttműködő anyai- apai szövetséget, és elsajátítani azokat a viselkedésmintákat, melyek a későbbi kapcsolatképességét megalapozhatják. Mi, a Férfiak Klubjában, a több mint húszezer fős Női Támogató Körünk segítségével, 2013. óta azon dolgozunk, hogy a helyzet érdemben változzon. Ennek egyik mérföldköve a mostani, a férfiteljesítmény elismerését és a férfiak motiválását célzó Gránit Oroszlán Példakép Díj is.

Az egyes kategóriák legjobb 3-3 jelöltjét szakmai zsűri választja ki. A győztesek kilétére 2017. december 15-én este 19:00 órakor a budapesti Duna Palotában  egy nagyszabású Díjkiosztó Gálaünnepségen derül majd fény.

A Férfiak Klubja az ajánlásokat és jelentkezéseket november 10-ig a www.ferfiakklubja.hu/dij   linken várja.

Ez is tetszeni fog