Quantcast
Kezdőlap Ajánló Az előttünk álló hosszú hétvége programjai

Az előttünk álló hosszú hétvége programjai

pottyos

Az előttünk álló hosszú hétvége sztárjai természetesen a városszerte megrendezésre kerülő majális ünnepségek, de ezen kívül is számos érdekességet tartogat a szombat és a vasárnap is. Ajánlunk programot a Csillagászat Napjára, velünk tarthattok egy időutazásra, sőt most akár az egész világot is bebarangolhatjátok és még csak elutaznotok sem kell.

Felfedezők Napja
A Felfedezők Napját minden év tavaszán rendezik meg. A fesztivál a szélesebb közönségnek is kíván szólni, így mindenkit várnak, akik szeretnének belekóstolni az expedíciók, a terepi kutatás világába. A Felfedezők Napja családbarát program. A Gyereksarokban a Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyar Földrajzi Múzeum múzeumpedagógusai kreatív, ismeretterjesztő játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várják a legkisebbeket is. A nagyobb gyerekek pedig az utazó planetáriumban ismerkedhetenek meg a világűr titkaival. A belépés ingyenes.

Csillagászat Napja
A Csillagászat Napján az óbudai Polaris Csillagvizsgálóban este hattól előadások, távcsöves bemutató és az Utazó Planetárium ingyenes vetítései várják az iskolás korosztályt és szüleiket. A színes kínálatban megtalálhatóak lesznek a bolygók világába kalauzoló filmek, elutazhattok az univerzum határáig, megismerhetitek a csillagászati távcsöveket, megismerhetitek a legújabb kutatási eredményeket a Napról, és a fény mellett a sötétség világába is betekintést nyerhettek.

Egyszer egy hétpettyes…
A Puskin Kuckó tavasszal is szuper hely, hiszen a város legjobb kisgyerekeknek szóló előadásait gyűjtik itt össze hétről-hétre. „Egyszer egy hétpettyes katicabogárka elindult megnézni mi van a világba. Hívta a gyöngyvirág, hívta a vadrózsa” – énekelhetitek együtt a gyerekekkel például most hétvégén., amikor az ismert gyerekdal elevenedik meg a színpadon: a kis katica virágokat látogat, Cincér urat vigasztal, neveletlen szúnyogot leckéztet, s mielőtt a pillangó hazatalicskázza, tornáznak egy jó nagyot. Az előadásra most Facebook-játékunkon családi jegyet nyerhettek.

Időutazás a Skanzenben
Május 1-én új látványossággal és Lajkó Félix koncerttel ünnepli 50. születésnapját a Skanzen. A múzeum új attrakciója, az „Élő Történelem”; itt egy valóságos időutazás során a látogatók beleshetnek egy századvégi kisváros lakóinak mindennapjaiba. A mezőváros főterén mutatványosok, gólyalábasok, vándor színtársulat gondoskodik a vásári hangulatról. A portákon gyertyamártás, szövés-fonás, mézeskalács-készítés mellett megelevenednek a májushoz kapcsolódó népszokások. Az ünnepnapot Lajkó Félix koncertje zárja. Ezen a napon a belépés minden látogatónak ingyenes.

Majális 2017
Mint a dalból is tudjuk: „Majálisra menni, jaj, de csuda szép.” S szerencsére idén sem szűköldködünk május 1-jei programokból a fővárosban. A teljes kínálatot megtaláljátok adatbázisunkban, itt csak néhány izgalmas családi eseményt emelünk ki a kínálatból. A Csepeli Retro Majálison a Szabad Ötletek Színházának előadásában megnézhetitek A nagy Ho-Ho-Horgász hihetetlen történeteit, a Kőbányai Halmajálison a Pódium Színház adja elő a Macskakirály című mesejátékot. A Rákosmenti Majálison A kuruttyoló békakirály mesekoncert várja sok más mellett a gyerekeket, a Hofherr-Dutra Gépmajálison pedig veterán autók, modellkiállítás, sőt traktoros felvonulás is szerepel a programban.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog