Quantcast
Kezdőlap Ajánló Az ország legmesebelibb téli rendezvénye: Mézes-bábos Mesefesztivál Óbudán

Az ország legmesebelibb téli rendezvénye: Mézes-bábos Mesefesztivál Óbudán

Pöttyöslabda

December 6-9. között Óbudán rendezik az ország legmesebelibb téli rendezvényét a Mézes-bábos Mesefesztivált. A fesztiválnak Óbuda legnagyobb rendezvényközpontja a Buda Entertainment & Gastro Rendezvényközpont (korábban Új Udvar), a Csodák Palotája előtti sétatér, valamint a Tündérkert Galéria ad otthont. A Mezes-bábos Mesefesztivál kísérő programja a Telezsák kézműves vásár és a Mikulásház hagyományéltető családi esemény. A rendezvény a kimeríthetetlenül gazdaghazai mese és játékkultúrára épít és Advent mesékkel teli időszakában a helyszínt egy hatalmas mesebirodalommá és mézeskalács mesevárossá alakítjal át.

A négy nap során az érdeklődők a rengeteg mesés zenei és színházi élményen túl számos egyéni kreativitást fejlesztő kísérőprogram segítségével kalandozhatnak a mesék csodás birodalmában.  A rendezvény különleges közösségi interaktív játszótere a folyamatosan épülő Mézes-bábos Mézeskalács Meseváros. A többszáz mézeskalácsból közösségi összefogással épülő meseváros felépítése jó célt szolgál, hiszen a házikók, mézeskalács mesejelenetek jótékonysági árverésre kerülnek. A meseváros felépítéséhez egyének és közösségek, óvodák, iskolák is csatlakozhatnak, de az építésében mézeskalács készítő művészek és neves sztárvendégek és is részt vesznek családjaikkal.

Az előre elkészült alkotásokat a Tündérkert Galéria és Közösségi Térben lehet leadni személyesen, vagy postán 2018. december 01. december 05. között.

Cím: Tündérkert Galéria és Közösségi Tér

1036, Budapest Bécsi út 53-55.

A szervező Századok Öröksége produkció a befolyt összeget a Bethesda Gyermekkórház égéssérült gyermekein segítő élményterápiás traumafeldolgozó csoport támogatására fordítja. Az élményterápiás csoport vezetője Korzenszky Klára klinikai szakpszichológus, aki a négy napos rendezvény háziasszonya lesz és zenekarával a Klárisokkal együtt fellép az eseményen.

Mint elmondta „az élményterápiás csoport foglalkozásain a Bethesda Gyermekkórházban gyógyult, égéssérült gyerekek, kamaszok vesznek részt. A foglalkozások célja az átélt trauma feldolgozása élményterápiás eszközökkel, így a zeneterápiás, meseterápiás, outdoor terápiás, és művészetterápiás módszerekkel.” A most befolyó összeget ezekre a programokra és az azokhoz szükséges eszközökre fordítjuk, tette hozzá.

 A Bethesda Kórház Alapítványa (1146 Budapest, Bethesda u. 3.) egyéni és céges utalásokat is örömmel fogad. A közleménybe kérik feltüntetni, hogy „Mesefesztivál”.

Számlaszám: 10300002-20350699-70073285 (MKB Bank); Adószám: 180 425 39-1-42

A december 6-án megnyíló rendezvényen természetesen jelen lesz a Mikulás is, aki Mikulásház mesés dolgozószobájában várja mind a négy napon manóival és kedvenc krampuszijával a kisebbeket és nagyobbakat!

A 4 nap alatt a színháztetemben egymást követik a jobbnál jobb gyerekkoncertek és interaktív meseszínházi előadások. Fellép majd többek között Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, a Magyar Népmese Színház, az Aranyszamár Bábszínház, a Kolompos együttes, a Veronaki Zenekar, az Aranyalma Páros és az újjá alakult Kifli zenekar.

A gyerkőcöket a tél birodalmába vezeti be a 7 próbás meseösvény, a Tündérkert Galéria és Közösségi térben pedig bábszínházi produkciók, babás-mamás programok és mesekuckó várja a legkisebbeket.

December 6-án délután nyílik a Tündérkert Galériában a hazai neves meseillusztrátorok téli kiállítása. A családi Meseműhelyben többek között Szabad Boglárka, Bajzáth Mária és Tarján Veronika várja az érdeklődőket. A felnőtteket december 7-én, pénteken este a HolddalaNap zenekar Tánc a mindenséggel c. lemezbemutató karácsonyi koncertjére hívják a szervezők, amelyre a NKA támogatásával kerül majd sor.

A rendezvény részletes programja a http://www.mesefesztivalok.hu/ oldalon érhető el, kedvezményes jegyeket elővételben a Tündérkert Galériában, vagy pedig a jegy.hu oldalon lehet vásárolni.

Videó Korzenszky Klára Youtube csatornájáról: https://youtu.be/O6pSZqQYnJw

Videó amelyben Korzenszky Klára jótékonysági mézeskalács alkotások készítésére bíztatja az érdeklődőket.

Helyszín:

  • ÓBUDA – Buda Entertainment & Gastro Rendezvényközpont (korábban Új Udvar), 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.
  • Tündérkert Galéria – 1036 Budapest, Bécsi út 53-55.

Időpont:

  • december 6-9.

Aki nem hiszi, járjon utána!

Ez is tetszeni fog