Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Az unoka születésével nem válunk automatikusan nagyszülővé!

Az unoka születésével nem válunk automatikusan nagyszülővé!

Pöttyöslabda

HVG Extra Pszichológia Szalon
Nagyszülők a kispadon?
Megoldások a családtagok közötti konfliktusok elkerüléséhez

Mi a nagyszülők feladata? Hogyan viselkedjenek, és hogyan ne? Mit kell, és mit tilos tenniük azért, hogy jó kapcsolatban maradjanak gyermekeikkel, és kötődést tudjanak kialakítani az unokáikkal? Hogyan befolyásolják a generációkon keresztül átadott viselkedésminták, traumák és megküzdési módok a nagyszülők, szülők és unokák életét?

Vendég: L. Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus, gyakorló pszichoterapeuta és nagyszülő.

Időpont: 2019. június 6., 18:00

Helyszín: MOMkult, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Jegyár: 2500 Ft A jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható. Könyvenként csak egy jegy használható fel.

Az élvezetes előadás során – és a HVG Könyvek gondozásában megjelenő hiánypótló könyvében – L. Stipkovits Erika gyakorló, szerető nagyszülőként, a tőle megszokott érthető és élvezetes stílusban adja át klinikai és terápiás tapasztalatait, és vezeti végig a szülőket és a nagyszülőket a konfliktusmentes együttműködéshez vezető rögös úton.Segít, hogy önmagunk és a rugalmas nagyszülői szerep megismerésével jobbá tegyük a szeretteink közötti kapcsolatokat.

A könyvről:

Nagyszülők a kispadon? – 11 tévhit a generációk közötti konfliktusokról

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy mi a nagyszülők feladata. Hogyan viselkedjenek, és hogyan ne? Mit kell, és mit tilos tenniük azért, hogy jó kapcsolatban maradjanak gyermekeikkel, kötődést tudjanak kialakítani az unokáikkal – egyszóval eléggé jó nagyszülők legyenek. A HVG Könyvek gondozásában megjelenő új könyvébenL. Stipkovits Erika gyakorló, szerető nagyszülőként, a tőle megszokott érthető és élvezetes stílusban adja át klinikai és terápiás tapasztalatait, és vezeti végig az olvasóit, szülőket és nagyszülőket,a konfliktusmentes együttműködéshez vezető rögös úton.

 „A szülők feladata, hogy „a pályán legyenek”, azaz neveljék, irányítsák gyermekeiket, döntsenek azok életéről, és arról is, hogy mikor ki tölt időt velük. Ha fáradtak, elfoglaltak, vagy ha szükségük van némi kettesben töltött időre, segítséget kérnek a nagyszülőtől, aki ismeri gyermeküket, annak szokásait, érzéseit, akihez a közös élmények által kötődik az unoka. A nagyszülő pedig kellő bölcsességgel folyamatosan figyel, érzelmileg jelen van felnőtt gyermeke családjának, unokáinak életében, de csak akkor szól, akkor cselekszik, ha véleményét kérdezik, támogatását kérik. S akkor ott van testileg-lelkileg egyaránt, és teszi, amit kell, legjobb tudása szerint, de „csak a saját posztján focizik” – avat be a pszichoterapeuta szerző abba, hogy mi köze a focinak a nagyszülő-unoka kapcsolathoz.

A hasznos kötet eloszlatja a témát övező gyakori tévhiteket, bemutatja a különböző nagyszülőtípusokat, és kitér arra is, vajon hogyan befolyásolják a generációkon keresztül átadott viselkedésminták, traumák és megküzdési módok a nagyszülők, szülők és unokák életét, és a gyakran érthetetlen problémák megjelenését. Segít abban, hogy önmagunk és a rugalmas nagyszülői szerep megismerésével jobbá tegyük a szeretteink közötti kapcsolatokat, hiszen ezek – mint a szerző vallja – legnagyobb kincseink.„Ajánlom minden nagyszülőnek, aki okosan igyekszik sűrű és biztonságos hálót szőni szeretetéből, minden szülőnek, aki hálás tud lenni ezért, és minden unokának, hogy ők is tovább adhassák az így kapott értékes örökségüket.”

L. Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, hipnoterapeuta. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezik pszichés és személyiségzavarok, családi, párkapcsolati és életvezetési problémák feltárásában és kezelésében. Számos helyen tanít, rendszeresen publikál és országszerte tart előadásokat. Az Integratív Pszichoterápiás Egyesület, a Magyar Hipnózis Egyesület, a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Pszichológiai Társaság tagja, a Személyiségfejlesztő Akadémia szakmai vezetője.Eddig megjelent könyvei a HVG Könyvek gondozásában: Ölelni és ölre menni (2016), Szeretettel sebezve (2015), Harmóniában egymással (2014), Közelebb egymáshoz (2013)

Ez is tetszeni fog