Quantcast
Kezdőlap Ajánló Balaton vagy Adria? Inkább Lupa!

Balaton vagy Adria? Inkább Lupa!

Pöttyöslabda

Ha legalább egy hetünk van a nyaralásra, vacillálhatunk a Balaton és a horvát tengerpart között, pro és kontra megannyi érvet sorakoztatva. Azonban a nyár a szabadságon túl is tart, és ilyenkor is jár egy hűsítő csobbanás vagy egy kiadós napfürdő hétvégén, vagy akár munka után is. Ilyenkor jön a képbe a Lupa.

Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a nyaralásra félretett pénzből? Elemző cikkek sora avatja győztesnek a horvát tengerpartot, összehasonlítva a Balatonnal, míg sokan esküsznek a magyar tengerre, elvégre közel van, és egyszer-kétszer megengedhetjük magunknak a 2000 forint fölé kúszó lángost a nyáron — mondják.

Vágyjuk a nyári forróságban a vízpartot, amiért akár 7-800 kilométert is képesek vagyunk egyhuzamba levezetni, hogy legalább egy hétig mediterrán hangulat feledtesse a kontinentális hétköznapokat. De ugyanúgy legalább egy hét kell ahhoz, hogy a Balaton már évek óta megszokott strandján érdemes legyen felfújni a gumimatracot és elmerülni a hekk-lángos-palacsinta kulináris biztonságában.

Sokszor előfordul azonban, hogy csak hirtelen ötlettől vezérelve, na meg a kibírhatatlan meleg okán szeretnénk vízparton landolni, de sem a Balaton, sem az Adria nem jöhet szóba, azonban jól jönne egy tengerparti feeling, esetleg családi csobbanás, vagy beach-foci a haverokkal.

Szóval ilyenkor beugrik, hogy létezik a Lupa Beach, Budapest határában, a Dunakanyar kapujában. A Lupa, amiről biztos hallottunk már, tudjuk, hogy Budapest tengerpartja, fehér homok, türkizkék víz, meg miegymás. Na ez a „miegymás”, ami hetedik éve egy új minőséget hozott a hazai strandkultúra világába. Ez a „miegymás” például az itthon páratlan mediterrán vízparti hangulat. Egyedi a sportkínálat akár a homokon, akár a vízben. Itt van például Közép-Európa egyik legmenőbb wakeboard komplexuma, a homokon pedig profi beachsport pályák, ahol komoly versenyek is zajlanak sokszor. De a családosoknak is a legjobb választás, hisz’ egy nagy családi partszakasszal, árnyékolt játszótérrel, sekély vízű pancsolóval és egy csomó aktivitással köthetjük le az apróságokat. Az pedig csak hab a tortán, hogy 12 év alattiaknak még belépőt sem fizetni. A parti gasztrosétányán pedig egyszerre megtalálhatunk tipikus strand ételeket és a különlegesebb fogásokat, de a koktéloktól, a bubble teán át, a rozé fröccsig is sok minden jól eshet a meleg nyári napokon. Szóval, ha se Balaton, se Adria, próbáljuk ki bátran a Lupát!

Ez is tetszeni fog