Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Bartos Erika : Buda Tornyai, Buda hegyei

Bartos Erika : Buda Tornyai, Buda hegyei

pottyos

Bartos Erikát a gyakorló szülőknek nem kell bemutatni, hiszen minden kisgyerekes család könyvespolcán jelen vannak kötetei. Az író eredetileg óvónőnek készült, de végül diplomáját a BME Építészmérnöki karán szerezte. Műveiben szétválaszthatatlan a meseíró és az építész.

2017-ben jelent meg a Móra Kiadónál hatkötetesre tervezett Brúnó Budapesten sorozatának első két kötete, amely gyerekszemmel járja körbe a fővárost, az írótól jól ismert gyermekkönyvek hangulatában vezeti körbe Budapest látnivalóin a legfiatalabb olvasókat. A sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit: tereket, épületeket, múzeumokat, ismertebb nevezetességeket és felfedezésre váró látványosságokat. Minden kötethez fényképes foglalkoztató füzet társul sok játékos feladattal és gazdag fotóanyaggal.

A kötetek:

Buda Tornyai

A Buda tornya című kötetéből Buda történelmi részeit, a Várnegyedet, a Gellérthegyet és Óbudát ismerhetjük meg.
Tudod-e, hogy hány harangja van a Mátyás-templomnak, hány tornya a Halászbástyának, és milyen magas a Szabadság-szobor? Honnan származik Óbuda vagy a Rózsadomb neve?

Buda hegyei

A Brúnó Budapesten sorozat Buda hegyei című kötetéből Buda hegyvidékét, Észak-és Dél-Budát ismerhetjük meg.
Tudod-e, milyen szobor bújik meg az Erzsébet-kilátó legfelső lépcsőfoka alatt, honnan kapta a nevét a Hármashatár-hegy, és hogyan alakult ki a Szemlő-hegyi-barlang? Ültél-e már a Libegőn, a Fogaskerekűn vagy a Gyermekvasúton?

Bartos Erika könyveinek képeiből tekinthető meg kiállítás a Budapest Projekt Galériában 2018. január 10 és január 28 között. 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14.-16.
A megnyitó esemény 2018.01.10  –  10 óra lesz, ahol a szerző is jelen lesz. Január 20-án  10 órakor pedig egy workshop lesz a könyvekhez kapcsolódóan, melyre minden érdeklődőt várnak.

Ez is tetszeni fog