Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Bébiőr- a babakelengye egyetlen tagja, amit valóban kihasználunk

Bébiőr- a babakelengye egyetlen tagja, amit valóban kihasználunk

Pöttyöslabda

A fiam megszületése előtt, egészen pontosan a várandósságom hetedik hónapjában a fészekrakó ösztön beindulásával lázas babakelengye beszerzésbe kezdtem. Megvettem mindent, ahogyan a nagykönyvben meg van írva: kiságyat, rácsvédőt, babakocsit, cumisüveget, légzésfigyelőt, bébiőrt…

Miután megérkezett a kisbabám, és beleszoktam az anyaság csöppet sem könnyű, ámde csodálatos világába, már néhány hónap után beláttam, hogy bizony a megvásárolt dolgok nagyrésze (nekünk legalábbis) teljesen fölösleges volt. Kiságyban hiába próbáltam altatni, csak keservesen sírt utánam, ebből következően pedig a rácsvédő és a légzésfigyelő is bontatlanul várt a dobozában. A babakocsit hiába ráztam kitartóan, nem akart benne lenni, és úgy alakult, hogy cumisüvegre sem volt szükségünk.

Egyetlen dolog van, amit a kezdetektől ki tudtunk használni, pedig a fiam ma már majdnem 4 éves, az pedig a bébiőr!

Pironkodva bevallom, olyan édesanya vagyok, aki mindennek utána olvas, minden értékelést megnéz, mindent összehasonlít- és csakis a legeslegjobbat akarja a gyermekének. Gondolhatjátok hát, hogy a babafigyelő kiválasztása előtt olyan piackutatást végeztem, amit még a profi marketingesek is megirigyelnének…

Több nagyon fontos szempont volt, amit mérlegelnem kellett, és csakis olyanra akartam pénzt költeni, ami maximálisan megfelel az igényeimnek. Hosszas kutakodás után végül az XBLITZ Baby Monitor bébiőrre esett a választásom, mert számomra mindenben tökéletes.

Kétszintes házban lakunk, amelyhez egy hatalmas kert is tartozik. Imádom a növényeimet, a nyári estéket szívesen töltöm a virágaim és zöldségeim gyomlálásával, babrálásával. Soha nem volt akadály, hogy a fiam a felső szinten alszik, távol a kert végétől (kb. 150 m távolságra). Még a legtávolabbról is meghallom minden rezdülését.

A házunk alagsorában kapott helyet a garázs. Se a telefonom, se a wifi nem kapcsolódik normálisan. Néha előfordul, hogy a fiam alvásidejében kell lemennem valamiért: a bébiőr ott is tökéletesen működik!

Nekem fontos volt, hogy a babafigyelőn necsak halljam, hanem lássam is a fiamat. Az XBLITZ Baby Monitorral ez a vágyam is teljesült. Az éjszaka sötétje sem akadály, és mindig pontosan látom, hova kavarodott el az ágyban, ugyanis az adófej távolról is mozgatható! Igaz, nem sokszor kellett ez az funkciót használnom, mert olyan nagy a kamera látásszöge, hogy szinte az egész szoba belefér.

Beépített hangszóró van benne, amihez mondjuk nem ragaszkodtam a keresés során, de végül szuper funkciónak bizonyult. Amikor pici volt, még nem működött annyira, hogy beszéltem neki, de olyan másfél éves korától gyorsan megnyugszik és visszaalszik a hangomat hallva, fel sem kell mennem a szobájába.

Minden utazásra visszük magunkkal, sohasem maradhat itthon. A férjem egyszer figyelmetlen volt, és egy hétvégi kiránduláshoz nem csomagolta el a bébiőr vezetékét, ám legnagyobb örömömre az akkumulátor kibírta a kiruccanást, gond nélkül tudtuk használni a készüléket.

Még így, közel négy év anyaság után is küzdök a hőmérséklettel: én nagyon fázós vagyok, a fiam viszont az apukájától örökölte, hogy a legnagyobb hidegben is képes egy szál pólóban lenni. Mivel a saját beépített radarjaim az ő esetében nem igazán működnek, nagyon nagy segítség, hogy a bébiőr mindig megmondja, pontosan hány fok van a szobájában. Így nyugodt vagyok, mert már megtanultam, hogy ha 18 fokot mutat, biztos lehetek benne, hogy a kisfiam nyugodtan és kényelmesen fog aludni.

A kiságy, a babakocsi, a cumisüveg és a halomnyi icipici babaruha már rég a múlté, a bébiőr viszont továbbra is állja a sarat. Soha nem volt szükség szervizelésre, egyetlen alkatrész sem mondta fel a szolgálatot a majdnem négy év alatt. Biztos vagyok benne, hogy még sokáig hű társa lesz a fiam szobájának- bár lassan nem lesz rá szükségünk.

Az egyik leghasznosabb babakellék, amire valaha pénzt költöttem, és sok-sok más dologgal ellentétben soha nem bántam meg, hogy ezt a modellt választottam. Az egyik barátnőm júniusra várja a babáját, már szóltam neki, hogy a bébiőrt tőlem kapja ajándékba. AZ XBLITZ legújabb modelljét a www.herbalyauto.hu oldaláról rendeltem, és rózsaszín papírba  csomagolva várja, hogy megérkezzen az új kis tulajdonosa. Szerintem telitalálat ajándék, biztos vagyok benne, hogy nem fog a szekrény mélyére kerülni, mint oly sok babaváró meglepetés.

Ez is tetszeni fog