Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Bilizős könyvek

Bilizős könyvek

pottyos

Könvek, meylek segítségre lehetnek, hogy a gyereket bilizésre szoktassuk..

vakond borito rgbCikk a Mese a vakondról, aki tudni akarta…: http://www.pagony.hu/a-kis-vakond-ahogy-meg-nem-ismertuk
fülszöveg: http://www.pagony.hu/mese-a-vakondrol-aki-tudni-akarta-hogy-ki-csinalt-a-fejere
Végre magyarul is olvashatjuk a kis vakond kalandjait, akinek a fejére csináltak! A vakond szeretné kideríteni, ki volt a bűnös, és útja során sok-sok állattal ismerkedik meg a mezőn. Végül a legyek sietnek segítségére, hogy megoldja a rejtélyt… A világ legnépszerűbb és legszebb kakis könyvét harminc nyelvre fordították le, és több millió kisgyerek nevetett felszabadultan rajta. Nevessetek ti is!

 

bilikönyvBilikönyv – Alona Frankel
Ajánló a könyvhöz: http://www.pagony.hu/mikor-lesz-vegre-szobatiszta-bilikonyv
Fülszöveg: “Szeretettel ajánlom ezt a kis könyvet minden szülőnek, aki éppen mostanában tapasztalja, hogy gyermeke szobatisztaságra nevelése milyen kényes és sok-sok figyelmet igénylő feladat, és ugyanolyan szeretettel ajánlom azoknak a gyerekeknek is, akik éppen mostanában nem értik: mit akarnak tőlük a felnőttek – miért nem jó nekik minden éppen úgy, ahogy eddig, a maga természetes egyszerűségében, gond nélkül működött?” – írja a könyv fülszövegében Ranschburg Jenő. Régi hiányt szeretnénk pótolni Alona Frankel Bilikönyvének megjelentetésével – egy olyan képeskönyvet ajánlunk most a szülők és a gyerekek figyelmébe, ami egy hosszú (és sokszor nem könnyű) folyamatról, a szobatisztaságra nevelésről szól. Ez a könyv azzal, hogy egyszerűen csak beszél erről a sokszor tabuként kezelt témáról (és nagyon fontos: nem tanítja, csak beszél róla!), máris sokat segít abban, hogy a pelenkától a biliig tartó rögös út természetessé és gond nélkülivé váljon.

 

caillou a biliCaillou -Új sorozat az egészen kicsiknek
Megérkezett a Tessloff Babilon újdonsága, a Caillou sorozat. A francia mese, melyet a tv-ből ismerhetnek a gyerekek, már könyvben is megjelent. Formájában és tematikájában leginkább a Manó Kiadó által terjesztett Bori sorozathoz hasonlít, azonban itt egy kisovis kisfiúról olvashatunk. A sorozat mottója: „Tiszteld a gyermeked önálló személyiségét” – és így tanítsuk őket mindenre. A Caillou-ról (ejtsd: Káju) szóló történetek 2-3 éveseknek szólnak, és valóban igen egyszerűek, lényegretörőek a történetek. Eddig öt kis könyvecske jelent meg, és az alapvető gondok: a bilizés és az esti lefekvés mellett már új témák is előkerültek. Az apa-fiú kapcsolat megélése, vagy egy igazán modern téma: hogy hogyan élik meg a gyerekek, ha szülőjük sokat telefonál, és éppen nem tud velük foglalkozni (ami lehet, hogy igazából a szülőknek szól? ).
Caillou egyben zöld mese is. Egyik kötete (mely újrapapírból készült) a vízspórolásról szól, és a tv-ben már fát is ültet és komposztál, reméljük, hogy hamarosan magyarul is olvashatóak lesznek. Lehet, hogy nem a vízspórolás a legnagyobb gondja egy 3 évesnek, de sosem lehet elég korán elkezdeni, nehogy egyszer valóban az legyen neki.
Caillou – A bili
http://www.pagony.hu/caillou-a-bili
A történet főszereplőjével, Caillouval a kisgyermek könnyen azonosul. A hétköznapi történetek, az átgondoltan megírt párbeszédek és az egyszerű, de élénk színű illusztrációk a kicsiket szórakoztatják, a szülőknek pedig fogódzót nyújtanak a nevelésben. Caillou nem szeretne feleslegesen üldögélni a bilin, ha nem jön semmi! Hogyan fog rászokni így a bilizésre?

hurrá-bilizekHurrá, bilizek! (Szőllősi Edit)
http://www.pagony.hu/hurra-bilizek
Peti vagyok. Elmúltam kétéves. Anyukám azt mondta, hogy én már nagyfiú lettem, ideje elbúcsúznom a pelenkától és megismerkednem a bilivel. Most elmesélem nektek, milyen bilit választottam az üzletben, mikor ültem rá először, és hogyan barátkoztam meg vele. Gyertek, és bilizzetek velem!

Ez is tetszeni fog