Quantcast
Kezdőlap Ajánló Boldog gyerekkor ÉS versenyképes tudás

Boldog gyerekkor ÉS versenyképes tudás

pottyos

„Állj ki magadért! Érték van benned! Képes vagy rá!” Szándékaink szerint és minden törekvésünkkel ezeket az üzeneteket ültetnénk gyermekeink szívébe, ugyanakkor sokszor rossz eszközökhöz nyúlunk, gyakran pedig a rendszer gördít akadályt céljaink elé. Hogyan nevelnénk magabiztos és kreatív gyereket, ha nem engedjük kérdezni, és feltétlen engedelmességre szocializáljuk? Hogy oltsunk belé bátorságot, amikor az iskolában irreális elvárásokkal bástyázzuk körül ahelyett, hogy támogató védőhálót feszítenénk alá? Hogyan győzhetnénk meg arról, hogy színes és érdekes a világ, ha kizárólag unalmas adatokra szűkítjük azt a számára? Milyen módszerekkel biztosíthatjuk egyszerre a boldog gyermekkort és a versenyképes tudást?

Október 18-án Balatoni József, az ország legnépszerűbb történelemtanára, a Jocó bácsi világa nagysikerű könyv, illetve Facebook-oldal szerzője közös ötletelésre, gondolatok és javaslatok börzéjére hívja a szülőket, pedagógusokat, fiatalokat. „Taníts szabadon, tanulj szabadon!” című előadása hasznos gyakorlati tippekben, fogódzót nyújtó útmutatásban gazdag lesz. Az interaktív előadást közös beszélgetés követi, melynek vendége Tihanyi Rita gyermekagykontroll-oktató, pedagógus lesz. Az eszmecsere középpontjában gyermekeink, tanítványaink boldogsága, sikere, a rendelkezésünkre állókon túl a még felfedezetlen eszközök, és a csapatmunka állnak majd. A közönséggel együtt erre a kérdésre kutatják a lehetséges válaszokat: Hogyan tud a tanár élményt adni, vele együtt a szülő motiválni, a gyerek pedig gyerek lenni úgy, hogy öröm legyen a tanulás?

Az eseményen a finn oktatási rendszer és a japán iskolarendszer képviselői is részt vesznek, hogy bemutassanak olyan működő módszereket, gyakorlati példákat, amivel mi is többek lehetünk.

„Taníts szabadon, tanulj szabadon!”
Előadás, és interaktív beszélgetés 90 percben
Előadó: Balatoni József, Jocó bácsi

Vendég: Tihanyi Rita, gyermek agykontroll oktató, pedagógus
Október 18., 18.00
K11 Művészeti és Kulturális Központ (1075 Budapest, Király utca 11.)
Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/balatoni-jozsef-joco-bacsi-eloadasa-tanits-szabadon-tanulj-szabadon-84061

 

Ez is tetszeni fog