Quantcast
Kezdőlap Ajánló Budapesti programajánló a hétvégére

Budapesti programajánló a hétvégére

pottyos

Június második hetében is folytatódnak a budapesti városrészek ünnepei, ezekből választottunk most egyet, de hírt adunk az ünnepi könyvhétről, egy izgalmas ez évi kezdeményezésről és két kihagyhatatlan családi előadásról is.
Június második hetében is folytatódnak a budapesti városrészek ünnepei, ezekből választottunk most egyet, de hírt adunk az ünnepi könyvhétről, egy izgalmas ez évi kezdeményezésről és két kihagyhatatlan családi előadásról is.

hegyvideki napokEzen a hétvégén a Hegyvidék ünnepe zajlik péntektől vasárnapig a Gesztenyés kertben és környékén. Érdemes lesz ellátogatni ide a város más részeiből is, hiszen igen színes programmal készülnek a szervezők. Péntek délután a Hopp-parádé nyitja az eseménysorozatot, szombaton egészségnap, sportágválasztó, kötélhúzó verseny várja a sportos kedvűeket, de lesz rendőrségi és tűzoltó bemutató, buszos városnézés és számos színpadi és egész napos családi program. Vasárnap fellép a Kaláka, folytatódnak a gyerekprogramok, sőt Itália ízeibe is belekóstolhatunk a gasztrosétányon.

unnepikonyvhetMár csütörtökön kiköltöznek a magyar könyvkiadók a Vörösmarty térre a 87. Ünnepi Könyvhét alkalmából. Idén immár 15. alkalommal az esemény idején kerül megrendezésre a Gyermekkönyvhét is, így a gyerekkiadók legújabb köteteiből is válogathattok majd. A téren felállított színpadon több családi programot is zajlik majd. Szombaton délelőtt például a Gőgös Gúnár Gedeon verseit megzenésítő Veronaki lemezbemutató koncertjére kerül sor, délután pedig a Rutkai Bori Banda legújabb lemezébe, a Pizsamátorba hallgathattok bele. Vasárnap a gyerekek kedvenc írói olvasnak fel, többek között Berg Judit, Gévai Csilla vagy Vadadi Adrienn és számos más interaktív könyvbemutatóra sor kerül.

erdeipiacKóstolj és kirándulj! Ez a szlogenje a nemrégiben indult kezdeményezésnek, amely a régi piacok önfeledt közösségépítő hangulatát, a természet szépségét és rekreációs erejét, valamint a magyar kistermelők által szolgáltatott minőségi portékákat kívánja egyesíteni. A szervezők azzal a céllal hívták életre az Erdei Piacot, hogy a természetjáró és erdőkedvelő kirándulók, illetve Budapest és környékének lakosai megismerjék erdő-mező kincseit, közvetlenül a termelőktől vásárolhassanak adalékanyagmentes, kistermelői és őstermelői termékeket, továbbá egy felhőtlen napot tölthessenek a szabadban, kirándulással és gasztronómiai élményekkel egybekötve. A következő alkalomra június 12-én kerül sor.

varosmajori szabadteriJúnius 12-én, egész napos nyárindító családi programmal nyitja meg kapuit a Városmajori Szabadtéri Színpad. 10:30-tól a Mese a rézhegyen túlról című. fergeteges zenés mesejáték ad ízelítőt mindabból, amiért érdemes lesz visszalátogatni a 12 héten át tartó matinésorozat vasárnap délelőtti előadásaira. Ezt követően a színpadot övező hűs fák alatt vidám talpalávaló, tudományos játékpark, kézműves foglalkozások, sport, ugrálóvár, körhinta, vattacukor, kellemes frissítők felelnek a felhőtlen szórakozásért. Mindemellett pedig akciók és nyereményjátékok keretében szerezhetnek a résztvevők kedvezményes belépőjegyeket a nyár teljes programkínálatára.

buveszetHa Harry Potter-olvasó korú gyerekekkel vagytok körülvéve, bizonyára meg sem lepődtök, ha minden hosszúkás rúdszerű tárgyból hirtelen varázspálca lesz, és a gyerek fura varázsigéket mormolva szaladgál a barátaival körbe-körbe a lakásban. Most itt az alkalom, hogy megmutassátok neki, milyen is az igazi varázslat, hiszen a januári nagy siker után ismét összeállnak az ország legnagyszerűbb bűvészei egy gyerekműsor erejéig. A kisebb testvéreket se hagyjátok otthon, mert a bűvészek külön attrakciókkal készülnek a kicsiknek és a nagyoknak. A műsor házigazdája Méhes Csaba pantomimművész lesz, a fellépő előadók pedig Galambos Fecó és Nagy Molnár Dávid a Bűvész Világbajnokság dobogós bűvészei.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog