Quantcast
Kezdőlap Stílus & Design Cipők, melyek az első lépésektől az iskoláig elkísérnek

Cipők, melyek az első lépésektől az iskoláig elkísérnek

pottyos

A gyereknevelés összes területe megosztó, mindenki mást mond, mást lát jónak. Ez alól a cipő választás sem kivétel. Éppen ezért tapasztalt anyukákat kérdeztünk, milyen cipők mellett teszik le a voksukat és hogyan igazodnak el a különböző típusok között, amikor vásárlásra kerül sor.

Puha vs. kemény talpú cipők

Sokan még mindig úgy gondolják, hogy az első gyerekcipőnek a bokát stabilan tartó, merev lábbelinek kell lennie. Ezzel szemben manapság egyre inkább a puha vagy rugalmas talpú cipők trendje jellemző. Ösztönösen tartunk a változásoktól, minden, ami természetes vagy az újdonság erejével hat, először puszta hóbortnak tűnik. Persze miután saját magunk is kipróbáljuk, megtapasztaljuk egy-egy módszer vagy termék előnyös tulajdonságait. A kezdetekben ilyen volt az igény szerinti szoptatás vagy a babahordozás, de a lábbelikkel is ugyanez a helyzet. Pedig ahol csak lehetséges, mezítláb lenni a legjobb, mi mégis elhisszük, hogy a merev ortopéd cipők nélkül gyermekünk lába nem lehet egészséges.

De akkor mégis hogyan válasszak?

A természetesebb lábbelit keresők a pediped™ kínálatában megtalálják azt, amire vágynak. Miért ajánlják ezeket a cipőket a kisgyermekes anyukák? Az első gyermekes Eszter például kiemeli, hogy a márka oldalán kész válaszokat kapott arra a rengeteg kérdésre, melyek egy első cipőt vásárló anyukában felmerülnek, így magabiztosabban, tudatosabban volt képes kisfia számára cipőt választani.

Melyik korosztálynak ajánlják a rugalmas talpú cipőket?

A pediped™ hármas rendszerét úgy építették fel, hogy a totyogó, az aktívan tipegő és a szaladgáló gyerekeknek is találjunk lábbelit.
A pediped™ Originals a tökéletes tipegőcipő, a Grip’n’Go már az önállóan sétáló, de még bukdácsoló kicsiknek a legmegfelelőbb, míg a Flex rugalmas és könnyű talpával már a nagyobb, magabiztosan járó, sőt, rohanó lurkók kedvenc cipője.
Könnyű  fel- és levenni, ezért a gondozónők és óvónénik is kimondottan szeretik, hiszen segítik  az önállósodást.

Első lépések puhatalpúban

“Originals-t adtam rá, mert elképzelhetetlennek tartottam egy olyan pici, puha lábacskára merev cipőt adni.” — meséli Eszter az első cipővásárlásáról.
Olyan természetesen lépegetett benne, öröm volt nézni!” — mondta Anna, akinek kisfia mezítláb és puhatalpú cipőben kezdett el járni.
Akik már az első lépéseket pediped™ Originals-ban tették meg, azoknak nem is kérdés, hogy a következőket a  Grip ‘n’ Go és a Flex cipőkben folytatják majd.
A Grip ‘n’ Go például az Originals összes előnyével rendelkezik, amit kiegészít a speciális, lekerekített körvonalú gumitalp is, hogy segítse a biztos talajfogást.
És hogy mit tudnak a Flex csoportot alkotó cipők? Mindegyik modell hajlékony, párnázott gumitalppal ellátott, ami tökéletes támaszt biztosít  a gyerekek lábának. A strapabíró Flex óvodásoknak és kisiskolásoknak készül, akár 36-os méretig is kapható.

A tartós választás

A gyerekeknek általában szezononként új cipő kell, hiszen rohamos ütemben nő a lábuk. Az évi szandál, cipő, csizma beszerzésnél nem mindegy az ár.

Csilla, a kétgyermekes anyuka így látja: “Inkább veszek egy minőségi, kicsit drágább lábbelit a gyermekemnek, ami átadható a kistesónak is, minthogy minden gyereknél olcsóbb cipőt vegyek, ami aztán a szezon végén, netán a közepén már a kukában végzi” – ez nemcsak pénzkidobás, de még a környezetet is károsítja.

“Aki egyszer megtapasztalta gyerekén keresztül a pediped™  előnyeit, az később sem választ mást, hiszen egyszerre biztosít szabadságot és egészséges fejlődést a lábaknak!” – összegezte Eszter, miért is a pediped™ a kedvenc gyerekcipője.

Ez is tetszeni fog