Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Dínós könyvek

Dínós könyvek

Pöttyöslabda

A hiba bennem lehet, de semmi emlékem nincs arról, hogy gyerekként foglalkoztattak volna a dinoszauruszok, vagy egyáltalán valaha szóba kerültek volna. Most viszont azt látom, hogy a fiúk amint bekerülnek az óvodába szinte kötelező jelleggel és azonnal dinoszaurusz és kalóz tudósokká válnak.

Elnézve a fellelhető könyveket nem is csoda. Ahol a szülők is izgatottan várták a Jurassic sorozat legújabb részét nyilván még inkább érdeklődnek, hiszen van körülöttük „szakértő” felnőtt. Ha még sincs akkor sem kell zavarba esnie senkinek, mert komoly mennyiségben lelhető fel irodalom a legkisebbek számára is. A teljesség igénye nélkül.

Dínók
Matricás foglalkoztató könyv szuper pufi matricákkal 2 év felettieknek

 

 

 

 

A dinoszaurusz
Izgalmas ismeretterjesztő könyv sok fóliás oldallal 3 év felettieknek. Láttál már dinolábnyomot? Fürödtél már benne? Ezek a különleges ősi hüllők nem sok emléket hagytak magukról, de ismerjük néhányuk nevét és külsejét. Fedezd fel őket és az őstörténeti korból származó társaikat!

 

 

 

A dinódózer
5 év felettieknek, akik inkább egy mesében szeretnének velük találkozni és örömmel forgatják a könyvben található papírból készült szuperjárgányt is.

Száguldj te is Misivel és szupermasináival!
Ki segít a dinőgyerekeknek, ha rájuk támad a vad T.rex? Hát persze hogy Misi és Kütyü kutya! A két jó barát ezúttal egy hatszáz lóerős dózerral a dinoszauruszok földjén kalandozik.
Minden kötetben találsz egy szupermasinát, amit te rakhatsz össze! Gyűjtsd a masinákat!

Kihalni esélyes
Azoknak, akik inkább versben olvasnának róluk. Összetalálkoztál egy dinoszaurusszal? Semmi pánik! Csak kapd elő ezt a kis könyvet: legyen szó gyors és kíméletlen ragadozóról vagy jámbor, lomha óriásról, Kárpáti Tibor pixelképei és Várszegi Adél vicces versei minden szükséges információt tartalmaznak. Így már felkészülten vághatsz neki a dínók világának.

Nagy matricás könyv – Dinoszauruszok – Ami tudni érdemes
Ismerj meg sok-sok új dinoszauruszt, és fedezz fel árulkodó fosszíliákat! Olvass izgalmas érdekességeket minden oldalon, miközben matricákkal kiegészíted a képeket!

A fejezetek végén matricás kvízzel, játszva teheted próbára tudásodat. A több mint 1000 matricát nem csak a könyvbe ragaszthatod, feldíszíthetsz vele, amit csak szeretnél!

 

 

Jurassic World Bukott Birodalom – Szörnyen jó foglalkoztató
Az idei mozifilmhez kapcsolódó foglalkoztató

 

 

 

 

 

Dinoszaurusz rekordok könyve
Dr. Darren Naish paleontológus és író. Amikor éppen nem dinoszauruszok és őshüllők csontjait ássa elő, akkor könyvet ír róluk.

A dinoszauruszok évmilliókig uralták a föld bolygót. Számtalan tudós próbálja megfejteni e döbbenetes teremtmények titkait, de még mindig elég keveset tudunk róluk. A legapróbb és a legnagyobb, a leggyorsabb és a leglassúbb, az ártalmatlan növényevő és az életveszélyes ragadozó – valamennyi különleges dinoszaurusz békésen megfér most könyvünk lapjain. Csodás képek, fontos tények, érdekességek.

Ez is tetszeni fog