Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Farkas Róbert: Első könyvem az Univerzumról

Farkas Róbert: Első könyvem az Univerzumról

pottyos

Farkas Róbert, az Astronaut néven nemzetközileg is ismert grafikus gyerekkorában űrhajós szeretett volna lenni. Mindig is érdekelte, honnan jöttünk, hogyan keletkezett a világ, hogyan születettek a csillagok. Amikor maga is édesapa lett, asztrofizikai érdeklődésének gyümölcsét könyvbe írta és rajzolta, így készült el az Első könyvem az univerzumról, az Eszes Róka-sorozat első kötete.

Mik azok a galaxisok? Élnek-e rókák a többi bolygón? Miért ilyen hatalmas a világűr, és miből van a hold? Többek között ezeket a kérdéseket teszi fel a kis róka Rókapapának – és talán neked is tett már fel hasonló kérdést a gyermeked. Az Első könyvem az univerzumról ezekre a gyakran zavarba ejtő kérdésekre adja meg a válaszokat a legkisebbek számára is érthető módon – a pár mondatos kiegészítésekkel pedig a mesét olvasó felnőttek tudása is bővül. A tartalom szakmai hitelét a szaklektor, Raffai Péter, az ELTE Atomfizikai Tanszékének vezetője garantálja.

Farkas Róbert először angol nyelven írta meg a könyvet, amelyet az Indiegogón indított közösségi finanszírozás segítségével jelentetett meg. Az About the universe azonban olyan sikert aratott, hogy a magyar kiadás sem váratott magára sokáig. És már készül a folytatás is, amely a fénysebességről szól majd.

Az Első könyvem az univerzumról tehát nem más, mint – Raffai Péter szavaival élve – egy gyönyörűen illusztrált, gondolatébresztő mese a minket körülvevő világról – a jövő felfedezőinek.

Ez is tetszeni fog