Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Fejtsd meg kirándulás közben az erdő titkait!

Fejtsd meg kirándulás közben az erdő titkait!

Pöttyöslabda

Lefogyhat egy fa? A fáknak is vannak pattanásaik? Van az erdőben internet? Tudnak a fák beszélni? Ha eszedbe jutottak már ehhez hasonló kérdések, vagy a gyereked fogalmazott meg hasonlót az erdőjárás során, az Érted a fák beszédét? című könyv nélkül ne indulj el a következő erdei kirándulásra!

Az elmúlt évek legnagyobb tudományos bestsellerének szerzője, a német erdész, Peter Wohlleben A fák titkos élete című kötete után igazi családi könyvet írt: az Érted a fák beszédét? kicsiknek és nagyoknak egyaránt szolgál hihetetlen, olykor lenyűgöző információkkal az erdők növény- és állatvilágáról.

A különleges erdei túrákat is vezető Wohlleben a gyerekcsoportokkal való közös erdőjárás során sem csak a fafajok közti különbségeket magyarázza el, hanem mesél az erdőről: arról, hogy a fák is családokban élnek, hogy létezik az erdő internete, és hogy a fák aludni és számolni is szoktak. És ez nem mese! Az erdő sokkal több, mint sok-sok fa együttese – erdei kalandozásaik során ezt mutatja meg a gyerekeknek, és erről ír új könyvében is.

A sok-sok izgalmas kérdés és tudnivaló garantálja, hogy ne unatkozzatok az erdőben, de a könyvben ráadásul kipróbálandó feladatok és kvízkérdések is helyet kaptak, hogy igazi élmény legyen a természetjárás. Készítsetek albumot fakérgekből, találjátok meg a gombák internetét, utánozzátok az erdei állatok hangját vagy próbáljátok ki a harkályok erdei telefonját!

Az erdő minden alkalommal új felfedeznivalóval vár, az Érted a fák beszédét? című könyv pedig a legfurcsább kérdésekre is megadja a választ. Ott a helye minden kiránduló hátizsákjában!

Ez is tetszeni fog