Quantcast
Kezdőlap Ajánló Fesztiválok, állatok, éneklés és tánc

Fesztiválok, állatok, éneklés és tánc

pottyos

Pörög tovább a május, egymás-hegyén hátán érkeznek a fesztiválok, családi napok, pörögjünk mi is vele! Ezen a héten figyelmetekbe ajánlunk egy igazán katonás fesztivált, egy nagyon állati családi napot, de helyt kap az éneklés, a tánc és az egzotikum is. Nem lesz könnyű a választás…

Ludovika Fesztivál
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Ludovika Fesztivált május 13-án az egykori akadémia főépülete előtt, a Ludovika téren. Az egész napos Ludovika Fesztiválon az érdeklődők különféle játékokon, vetélkedőkön, változatos családi- és gyermekprogramokon vehetnek részt, megismerkedhetnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel. A látogatókat gasztrosétány, számos katonai, rendészeti és katasztrófavédelmi bemutatósátor, veterán és harcászati gépjármű is várja. A fesztivál ideje alatt helyszíni regisztrációt követően a Ludovika Főépület ingyenesen látogatható.

Állati Kölyöknap
Az AsiaCenter 2017. május 13-án ingyenes családi napra hív kicsiket és nagyokat. Állati programokból nem lesz hiány: a gyerekek játszva ismerkedhetnek meg számos barátságos négylábúval, simogathatnak nyuszit, malacot vagy kecskét is, de lesz labirintus játék egérrel és csincsillával, versenyek birka és kecske részvételével, libaterelés bóják között és persze erre az alkalomra a baromfiudvar lakói is ellátogatnak a városba. Dolák-Saly Róbert Sej-haj, denevér című gyermekműsorával érkezik, az Apacuka Zenekar 11-kor lép fel, de ott lesz Ricsi Bohóc és természetesen az Alma Együttes óriási bulija sem marad el.

Ezer család énekel
Országosan több száz kisgyermekes család jár rendszeresen a Ringató foglalkozásokra, ám nemcsak őket, hanem minden a muzsikaszót, az éneklést, a kisgyermekekkel közös játékot szerető érdeklődőt várnak az immár hetedik alkalommal megrendezett „Ezer család énekel” – A család napja a Ringatóval ünnepi, eseményre. A Ringató vendége idén Gryllus Vilmos lesz. A kisebb és nagyobb gyermekeket ezen kívül számos színes program, többek között színházi előadás, gyerekkoncert, kézműves foglalkozások, a BKK és az FKF jóvoltából közlekedési park valamint LEGO DUPLO játszómedence várja.

Japán napok
Az évente megtartott kétnapos ünnepség hagyományteremtő jelleggel idén is folytatódik május 12-én délután és május 13-án egész nap. Célja a japán kultúra bemutatása, a hagyományos japán értékek megismerésének és elsajátításának igényével. A több helyszínen zajló rendezvényre a belépőjegy mindenkinek egységesen 800 Ft / fő / nap, amely mindenhova érvényes, de jegyvásárlás csak a Hopp Múzeumban lehetséges, így mindenképpen ott kezdjétek a látogatást. A két nap során lesz kimonó bemutató, teaszertartás, kalligráfia, animé rajzolás, origami, mesesarok és még nagyon sok érdekes program. Ne hagyjátok ki!

Májusi tánc
Május 14-én 500 táncos, 50 programmal köszönti az 50 éves Skanzent. Mesék, koncertek és néptánc-bemutatók várják az érdeklődőket. A látogatók délelőtt fésülködési technikákkal ismerkedhetnek, rég elfeledett meséket és élettörténeteket hallhatnak hagyományos mesemondók előadásában. Lesz tánctanulás, viselet-bemutató, nem maradhatnak el az ügyességi játékok és a kézműveskedés sem. Délután a színpadon hagyományéltető együttesek mutatkoznak be az ország különböző pontjairól. Lesz kukoricamorzsolás, zsinnyegetés, regutázás és lakodalom is. Természetesen mindez táncban elbeszélve.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog