Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Fürész-Mayernik Melinda: Angol kalauz a mondókák világába

Fürész-Mayernik Melinda: Angol kalauz a mondókák világába

pottyos

Angol kalauz a mondókák világába – ez a címe annak a könyvnek, melyet Fürész-Mayernik Melinda, gyermek-nyelvoktatási szakértő, az Angol Kalauz program alapítója írt. A gyűjtemény közel 300 angol nyelvű mondókát és gyermekdalt tartalmaz, az eljátszásukhoz szükséges magyar nyelvű gyakorlati tanácsokkal.

Angol kalauz a mondókák világába – ez a címe annak a könyvnek, melyet Fürész-Mayernik Melinda, gyermek-nyelvoktatási szakértő, az Angol Kalauz program alapítója írt. A gyűjtemény közel 300 angol nyelvű mondókát és gyermekdalt tartalmaz, az eljátszásukhoz szükséges magyar nyelvű gyakorlati tanácsokkal.

angol konyv 01

Ez a gyűjtemény az otthoni angolozás támogatásához készült, azoknak a szülőknek nyújthat segítséget, akik tudnak valamicskét angolul, viszont a mondókák és gyerekdalok világában nem jártasak. Haszonnal forgathatják pedagógusok is, akik gyerekekkel foglalkoznak egyénileg vagy csoportban.

A könyv 21 tematikus fejezetben tartalmaz népszerű és kedvelt angol mondókákat, gyerekdalokat, de ugyanúgy találunk a gyűjteményben kevésbé ismerteket is, így kezdők és haladók is találnak kedvükre valót.  Külön fejezet készült a babáknak, így akár fürdetéshez, altatáshoz is találunk kincseket, de a nagyobbaknak is vannak mondókák és dalok, amiket akár csoportosan is lehet játszani, mint például a körjátékok, mozgásos játékok. A gyűjtemény végén néhány angol nyelvtörő is helyet kapott, amik igazán mókás beszédfejlesztésre adnak lehetőséget.

Az egyes dalok, versikék mellett egy dobozban találhatók a magyar nyelvű gyakorlati tanácsok, az eljátszáshoz szükséges instrukciók, amik segítségével a szülők is elsajátíthatják az egyes énekeket, így a közös móka garantált.
A könyv a British Council Családi angol programja ajánlásával jelent meg.

Néhány vélemény a könyvről:

„Ha valami szokatlant, ötletadóan érdekeset keresnek az angol nyelvű könyvtengerben, akkor bátran vegyék kezükbe Fürész-Mayernik Melinda (tegnap tanítványom, ma kollegám) mondóka- és dalgyűjteményét. A szerző édesanyaként és angoltanárként szívesen osztja meg tapasztalatait minden érdeklődővel. A színes válogatás fő erénye az, hogy leginkább kisgyermekes szülőkhöz szól, mondókázásra buzdít – és mindezt angolul. A szöveghez kapcsolódó mozgásos, játékos feladatokat családi környezetben és többféle gyermekközösségben is kipróbálták. (…)”
Véghné Páris Erzsébet, angoltanár

angol konyv 02

„Jó szívvel ajánlom kicsiknek és nagyoknak ezt a gondosan összeválogatott, igényes, értékes és hasznos gyűjteményt! Széles a választék a könnyebb és nehezebb énekek, mondókák között, és gazdag a tematika, a szókincs is, így kedvünkre válogathatunk a jobbnál jobb ötletekből, hogy hogyan mókázzunk angolul gyermekünkkel. Köszönjük, Melinda!”
Bors Erzsébet, magyar-angol szakos tanár, három gyermek édesanyja

A könyv szerzője honlapján sok-sok hasznos letölthető segédanyagot oszt meg a szülőkkel, pedagógusokkal a játékos angol nyelvi fejlesztéshez.

Fürész-Mayernik Melinda és az Angol Kalauz elérhetőségei:
Honlap: www.angolkalauz.hu
Facebook: www.facebook.com/angolkalauz

Ez is tetszeni fog