Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Gáll Viktória Emese: Borsi a hóban

Gáll Viktória Emese: Borsi a hóban

pottyos

A Ringató-mesék második kötetében Borsi, a kis tacskó, a téli népszokásokkal és a hozzájuk kapcsolódó népdalokkal, népi hangszerekkel ismerkedik meg.

Zenész gazdája, Vica, a téli időszak jeles névnapjai mellett az év végi ünnepkörről – a Mikulásról, a karácsonyvárásról és az újévről – beszélget kutyusával, kalandjaikat pedig remek muzsika kíséri.

Csak egy dolog bosszantja rettentően Borsit:
a szomszédban élő gonosz boszorka…

A mesék szövetébe egy-egy ismert vagy kevésbé ismert népdal kottája ékelődik, ezzel is arra biztatva a szülőket, hogy mesélés közben énekeljenek is, még tartalmasabbá és bensőségesebbé téve az együtt töltött időt. A dalok megtanulását a könyvhöz tartozó CD segíti, amelyen a történetben felbukkanó hangszereket egytől egyig kiváló muzsikusok szólaltatják meg.

A Ringató-mesékkel nemcsak a Ringató-kiadványok sora, hanem azok célközönsége is bővül: a családi daloskönyvek után ezek a mesék már a nagyobb, óvodás-kis iskolás korosztályhoz szólnak.

A Ringató-mesék második kötete a tél tizenkét hetéről szól: az advent kezdetétől a tél elűzéséig mutatja be a jeles napokat és népszokásokat.

Ez is tetszeni fog