Quantcast
Kezdőlap Ajánló Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy meseprojekt…

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy meseprojekt…

Pöttyöslabda

Az „Egyszer volt egy meseprojekt” célja, hogy újra népszerűvé, szerethetővé tegye a közös meseolvasást mind a szülők, mind pedig a gyermekek számára.

Mára már általánossá vált, hogy egy kisgyermek születésének első évében kapcsolatba kerül a multimediális tartalmakkal, legyen szó a napjainkban már „tradicionálisnak” mondható televízióról vagy az internetes videókról. Valóban könnyebb lehet a szülőknek, hiszen a gyerekeket hosszan lekötik az ilyen tartalmak, mivel rengeteg inger éri őket. Sokszor azonban megfeledkezünk arról, hogy milyen jó is volt gyerekkorunkban egy-egy közös esti mese elalvás előtt.

A projekt elkötelezett célkitűzésé, hogy újra divatba hozza a meseolvasást, kiemelve annak pozitív hatásait mind a gyermekre, mind pedig a gyerek-szülő kapcsolatra. A projekt megalkotói, Csoba Emese, Csüri Fanni Noa, Kovács Réka, Molnár Dániel és Tarcsi Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói hisznek benne, hogy a digitalizált világban is van helye, mégpedig igen fontos helye a nyomtatott mesekönyveknek, valamint a mesék olvasásának a ma már bármikor, könnyen elérhető mesefilmek és különböző animációk mellett.

Az idén ősszel zajló projekt kommunikációja elsősorban a közösségi média felületeken zajlik. A platformokon informatív, edukációs, de egyben szórakoztató tartalmak kerülnek közzétételre, például könyvajánlók, szakmai cikkek, illetve egyéb, hasonló témával foglalkozó oldalak.

November 12-én, 15 és 17 óra között érkezik el a meseprojekt a tetőpontjához, amikor a PannKa Part Közösségi Térben, Velük együttműködve megrendezésre kerül egy „Mesés délután”! Erre a pár órás foglalkozásra 4-10 éves gyerekeket, szüleiket, nagyszüleiket, illetve pedagógusokat várnak a szervezők. Amíg a felnőtteknek Tokár Tamás műsorvezetésével szakemberek: Parrag Katinka gyógypedagógus, Hacsi Panni és Kovács-Kósa Tímea meseterápiás szakemberek és Dr. Vass Dorottea olvasáskutató tart előadást, addig a kisebbekkel szakképzett pedagógusok, óvónők és konduktorok foglalkoznak. Számukra színezőkkel, építőkockákkal, kártyákkal, élő meseolvasással, mesemondással és különböző ajándékokkal készülnek az eseményre.

„Bízunk benne, hogy az esemény híre és a projekt üzenete minél messzebbre eljut és képesek leszünk pár gyermek és szülő kezébe meséskönyvet csempészni.” – Kovács Réka, szervező

Részletek és regisztráció: https://fb.me/e/2l66DlCRu

Ez is tetszeni fog