Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Hulladék Históriák

Hulladék Históriák

pottyos

A Hulladék Históriák-klímanó történeteket 5-12 éves gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk. A könyv a mese nyelvén szól a gyerekekhez a szelektív hulladékgyűjtésről, mindennapos kalanddá téve egy egyébként kötelességszagú, ám környezettudatos viselkedésformát.

 

 

A Hulladék Históriák-klímanó történeteket 5-12 éves gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk. A könyv a mese nyelvén szól a gyerekekhez a szelektív hulladékgyűjtésről, mindennapos kalanddá téve egy egyébként kötelességszagú, ám környezettudatos viselkedésformát. A könyv alapgondolata ősi tudáson alapul: minden él, minden egy, és minden mindennel kommunikál. Ez a szép sámán bölcsesség így hangzik el a mese elején: “Mindennek, ami itt a Földön létezik, van egy kis manója, ami mindent tud a saját rábízott feladatáról” Így születtek meg a szelektív hulladékanyagokat gyűjtő és újrahasznosító manók, akik kalandjaik során mesélnek a gyerekeknek arról a világról, ahol a szemét alapanyaggá, hulladékká válik, ahol a Földünk egyre tisztább és szebb… Papír Apó, Pille Panni, Komposzt Karcsi, Fém Frici, Üveg Néne, Fiola Fióna és Klímanó Kapitány mindennapos kalandjába kapcsolódhat be az olvasó, szülő és gyerkőc egyaránt.

A könyvhöz készült egy folyamatosan bővülő, ingyenesen letölthető Játékötlettár, letöltő link: http://data.hu/get/7022718/Jatek_otlettar_A_Hulladek_Historiak_cimu_mesekonyvhoz.pdf

A szerzőről: Bálint Mariann, jelenleg Olaszországban tanyázó illusztrátor és pedagógus. Akkor a legboldogabb, ha az Élet nagy kérdésein töprenghet, és minden nap rájöhet, hogy az Életet a Szeretet és a Rend tartja fönn. Ezeket a felismeréseket próbálja valahogy visszatükrözni a papíron.

www.hulladekhistoriak.blogspot.com

Megrendelhető: www.lucifairyworks.com

 

hulladek borito

Ez is tetszeni fog