Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Húsvéti ajándékötletek a csokinyúlon túl

Húsvéti ajándékötletek a csokinyúlon túl

Pöttyöslabda

Ez egy másmilyen húsvét lesz. Sokunknak jelentősen több ideje lesz a családjával lenni, mint eddig bármikor. Hogyan hozzuk ki a helyzetből a legtöbbet? Ajándékozzuk meg a családot mesés élményekkel! Ehhez hoztunk nektek néhány ötlet.

Népmesekincs-kereső

Utazzatok népmeseszárnyakon! Tudjátok meg, mit mesélnek a világ népei a szeretetről, a boldogságról, az állatokról, milyen tündérmeséket, fiúknak és lányoknak szóló történeteket mondanak az 5 kontinens gyerekeinek.

Boldizsár Ildikó író, mesekutató tematikus esti mese gyűjteményeivel még a legnehezebb nap után is megtalálhatjátok az utat a szép álmokhoz.

Ha pedig már rutinos népmese utazók vagytok, ajánljuk figyelmetekbe Zalka Csenge Virág: Ribizli a világ végén című válogatását, mely régi magyar meséket hoz el 21. századi gyerekeknek, és a Varázslatos utazást, melynek lebilincselő történeteit Láng Anna szívet melengető illusztrációi keltik életre.

Képtelen kalandok négy fal között

Ha nem megyünk sehova, a kalandoknak kell házhoz jönni. Mit szólnátok először is a rejtélyes Puszirablókhoz, akik Víg Balázs szerint a kádon keresztül érkeznek, és puszikat követelnek váltságdíjként? De hogyan gyűlik össze egy mázsa puszi, és mit keres egy kenguru a történetben?  Biztos a gyerkőcöd is kíváncsi lesz rá, akár fiú, akár lány.

Ha már a kalózoknál tartunk, mit csinál a kalóz, aki hajó híján a szárazföldre kényszerül? Unatkozik és szomorkodik. Ezzel múlatja az időt Papírfül kapitány is, míg fel nem tűnik a színen kampókezű Klisé kapitány, a gazember Orgazda Bob, valamint a csinos Lev Tolsztoj, aki valójában színésznő. Egy igazán eredeti sztori 6 éven felüli olvasóknak (és könnyed szórakozásra vágyó felnőtteknek) Bende Nelly fergeteges humorával körítve.

Aki egyszerre születik tündérnek és vámpírnak néha nehezen találja a helyét, és biztos, hogy szinte minden másnap belekeveredik valamilyen slamasztikába. Ezekbe a slamasztikákba kísérhetik kezdő olvasó tündérek és boszorkányjelöltek Vámpír Vilmát. Pizsibuli, vidámpark, osztálykirándulás és szülinapi zsúr, csupa hétköznapi program, egy-két varázslatos csavarral, és egy nagyon szerethető főszereplővel. A csillámporos jókedv minden kötettel garantált!

Gyerekkorom kedvenc meséje

Most végre van idő elővenni a padlásról a régi gyerekkönyveket és sztorizgatni, együtt lapozgatni, és rácsodálkozni a fura eszközökre, vagy azon, hogy jé, ez akár ma is történhetne.

Ha már nincsenek meg gyerekkori könyveid, se aggódj, sokat beszerezhetsz belőlük még ma is, és nem csak antikváriumból! A 70-es 80-as évek legkedveltebb meséi közül rengeteget a mai napig kiadnak, van ami már túl van a 30. kiadáson is. Nézzünk néhányat közülük!

Talán még a nagyi is leste anno a TV-ben Mi újság a Futrinka utcában? Te pedig előre tudtad, hogy Frakk a macskák réme végül mégiscsak jól jár Lukrécia és Szerénke mindenféle ármánykodása ellenére is. Mézga Aladár pedig minden este guliverklire pattan, hogy új bolygókat fedezzen fel, ha már a tiszta gyagya nővérével nem lehet semmit kezdeni otthon.

Bár ezeket a meséket először rajfilmekből ismerjük, könyv változatban is élvezetesek, és olvasás közben még több lehetőséget adnak arra, hogy egy kicsit együtt nosztalgiázzatok.

És, ha már nosztalgia!

A Mesebolt szinte minden mai szülő gyerekkönyvespolcán ott volt, és talán máig emlékeznek rá hogyan meszelte a házát Csiga biga néne, mi történt a méhecske ingével, a gém bocskorával s milyen egy igazi lepke esküvő. Ez a mai kicsiknek is tetszeni fog! Próbáljátok ki!

Nyulak minden mennyiségben

Azért szegény nyúl se maradjon ki a húsvétból! Már csak azért sem, mert a nyuszi hősöktől rengeteget lehet tanulni a bátorságról, leleményességről, meg más hasonlókról, ami most jól jöhet.

Aprók könyvtárából nem hiányozhat Zelk Zoltán: A három nyúl lapozója és Nemes Nagy Ágnes: Nyúlanyó húsvétja. Ha pedig egy friss és különleges újdonságra vágysz, ajánljuk figyelmedbe Szlukovényi Katalin verseivel megjelent Kisvakond és a húsvétot, ami nem csak a megrögzött vakond rajongóknak lopja be magát azonnal a szívébe.

Ovisoknak a délutáni altatós mesélésekből jól ismert Vidám mesék folytatása, A Nyúl, aki senkitől sem félt kötet remek választás lehet. Ebben a mesegyűjteményben szintén rövid, csattanós állatmeséket olvashatunk, amik hosszuknak köszönhetően még egy nehéz nap végén is beleférnek az esti mese sávba.

Örökmozgó óvodásoknak és kisiskolásoknak otthontanulós hétköznapok lemozgatásához jól jöhet Balázs Ágnes Tapsolj, ugrálj, kiabálj sorozatának Pösze Nyuszi című kötete, melyben 4 interaktív mesével tornáztathatjuk a kicsik fantáziáját és otthontanulásban elgémberedett (nevető)izmait egyszerre.

Végül pedig jöjjön Lázár Ervin egy minden korosztály számára kacagtató, egyben elgondolkodtató meséje, A Nyúl mint tolmács, Rubik Anna remek rajzaival.

A fent ajánlott köteteket és sok-sok húsvéti matricás, színezős foglalkoztófüzetet most 20-50% kedvezménnyel vásárolhatsz meg a Móra Kiadó webáruházában.

Szerezz mesés perceket a családnak!

Ez is tetszeni fog