Quantcast
Kezdőlap Ajánló Ifjúsági zenés programajánló

Ifjúsági zenés programajánló

pottyos

Szeretitek a zenét, zenetanuláson gondolkodtok? Nézzétek meg ezt a programajánlót.

KALANDRA FÜL!
Az Óbudai Danubia Zenekar Ifjúsági sorozata

A zene az kell… s a  jövő már hall minket…
És mi rendületlenül húzzuk a fülébe. Talán ez a legfontosabb a sok-sok minden közül. Felpakoljuk a szívünket egy kamionra, és visszük be a termekbe, fogjuk a bennünk lakó sok száz hangot, összefésüljük, és ráöntjük a jövő füleire: a fülek közötti buksifejek pedig kacagnak, hallgatnak, zsibonganak, ásítoznak, megijednek, és énekelnek velünk együtt, a hangjaink pedig talán velük maradnak még egy kicsit. És jövünk újra és újra, operával, tánccal, pantomimmel, Bartókkal és Mozarttal, talicskázzuk a szenvedélyt az igazi művészet nagy értőinek: a kisgyerekeknek. Titkon pedig abban bízunk, hogy hozzánk hasonlóan – ők sem nőnek fel soha.
Családi matinésorozat 6 és 14 év közötti gyerekek és családjuk számára.
Házigazda és mesélő: Hámori Máté

Bérlet felnőtteknek: 3.000,- Ft | bérlet 14 év alatt: 2.000,- Ft

RÍMES BÁL A ZENEKARBAN
2018. FEBRUÁR 10. 10.30

Rímekbe szedett interaktív hangszerbemutató Benjamin Britten műve nyomán
Mennyiféle hangszer csücsül egy nagyzenekarban, és mindegyik egészen mást csinál… Hogyan lesz ebből összhang, és miben különböznek egymástól a hangszerek? Melyik tud csiripelni és melyiknek „acélosan brutál” a hangja? Melyik nagytestű hangszer rejt érzékeny szívű játékost, és mire való egyáltalán a karmester?
Erre a sok kérdésre ad szórakoztató választ az Óbudai Danubia Zenekar koncertje, ahol rímekbe szedve mutatja be a házigazda, Hámori Máté a zenekar hangszereit és műhelytitkait. Ráadásul még egy szerencsés hallgató karmesterként is kipróbálhatja magát a zenekar előtt!
Vezényel és mesél | Hámori Máté
Jegyár: Felnőttjegy 14 év fölött: 1200,- Ft | Gyerekjegy: 800,- Ft
 

ROLL OVER BEETHOVEN
2018. MÁRCIUS 10. 10.30

Mint tudjuk, Beethoven a zene Mozartja. Magyarul: minden klasszikus zenészek alfája és omegája, a legnagyobb lázadó, a legvagányabb rokker, aki a zenét a sarkaiból fordította ki, aki a sorssal is dacolt: pá-pá-pá-páááám!
Ezt a szuperhőst hozzuk el, szűk egy órában bemutatva, hogy hogyan is lehet egy kétszáz éves zene ma is kemény, feszes, forradalmi, pörgős és megdöbbentően érzékeny egyszerre. Lesz zongorázás, zenekari lárma, süketség-szimulátor és sok minden más. Csak erős idegzetűeknek!
Házigazda-karmester és mesélő: Hámori Máté
Közreműködik: Méhes Csaba  pantomimművész
Jegyár: Felnőttjegy 14 év fölött: 1200,- Ft | Gyerekjegy: 800,- Ft

NEMKLASSZIKUS MESEZENÉK
2018. MÁJUS 12. 10.30

Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági élménykoncertje általános iskolásoknak
A zene – álom, az álom pedig ideális terep a mese és a fantázia szárnyalására. Ezen a koncerten Bartók és Ravel rövid zenekari művei köré építünk egy fantasztikus álmot, ahol minden megtörténhet, és meg is történik. A klasszikus Grimm és Andersen mesék világa találkozik az okostelefonokkal, Harry Potter és Chuck Norris pedig vállvetve győzik le a tűzökádó sárkányt. Mindez zenével, mesével, és tánccal, amelyről a MOHA táncművészeti csoport gondoskodik.
Jegyár: Felnőttjegy 14 év fölött: 1200,- Ft | Gyerekjegy: 800,- Ft

Ez is tetszeni fog