Quantcast
Kezdőlap Ajánló Így próbálj ki több mint 70 játékot egy nap alatt

Így próbálj ki több mint 70 játékot egy nap alatt

Pöttyöslabda

Kilencedik alkalommal rendezik meg az Ország Játéka versenyt, amelyre idén több mint 70 játékot neveztek be. A beküldött pályázatok zöme ezúttal is a társasjátékok kategóriába érkezett. A verseny 2022 október elején kezdődött, de a beküldött szavazok száma már most 20.000 felett jár. Szavazni a www.orszagjateka.hu oldalon lehet 2022. november 7. (hétfő) éjfélig. Az idei verseny különlegessége, hogy újra lesz Játszónap, amelynek a Groupama Aréna ad otthont. A szervező JátékNet Webáruház sok-sok színes és különleges programmal várja az érdeklődőket 2022. november 6-án (vasárnap) egész nap.

A tavalyihoz képest némileg megváltoztak a játékkategóriák, de továbbra is társasjátékokból érkezett be a legtöbb nevezés. A több mint 70 beküldött pályázat között van bébijáték, családi/party társasjáték, fiús játék, lányos játék, interaktív/elektronikus játék, kreatív készségfejlesztő, társasjáték iskolásoknak és társasjáték ovisoknak. A játékok népszerűsége továbbra is vitathatatlan: habár a szavazás 2022. október 4-én indult el a beérkezett közönségszavazatok száma – a cikk írásakor – már meghaladta a 20.000-et is.

A korábbi évekhez hasonlóan a kategóriagyőzteseket a közönségszavazat és a szakmai zsűri véleménye alapján díjazzák. A zsűritagok között van gyermekpszichológus, óvodapedagógus, védőnő, lapkiadó, producer, énekesnő és színésznő is, akik speciális kritériumok alapján vizsgálják és értékelik a versenyben lévő játékokat.

„Játékot készíteni – de kiadni és forgalmazni is – nem csupán egy termék előállítását jelenti. Sosem lehet eltekinteni attól, hogy a végeredmény egy olyan eszköz, amely jelentősen befolyásolja a gyermekeink fejlődését, a szórakozáson keresztül azt, amit az elsők között magához vesz a világból. Ez felelősség, és minden egyes saját játékom fejlesztése során érzem is a súlyát. Az Ország Játéka versenyben ezáltal nem csak a játékkészítő precizitását, ötletességét, de a felelősségtudatos tervezést is keresem, díjazom.” – nyilatkozta Pierrot, producer és az Ország Játéka szakmai zsűri elnöke.

A verseny egy hatalmas Játszónappal zárul 2022. november 6-án (vasárnap). Az eseménynek otthont adó Groupama Arénában lehetőség lesz kipróbálni a benevezett 73 db játékot, de emellett a szervezők számos más délelőtti és délutáni programmal várják az érdeklődőket (lesz arcfestés, smink stúdió, ugrálóvár, henna és kreatív műhely is).

A jó hangulatról a JátékNet Webáruház nagykövete, Kovácsovics Fruzsina énekesnő, óvodapedagógus gondoskodik majd: „A játék mindig is központi szerepet töltött be az életemben. Gyerekként is, felnőttként is. Így különösen nagy öröm számomra, hogy én is részt vehetek ebben a szuper kezdeményezésben. Nagyon várom már a november 6-át, ahol mindenki kipróbálhatja majd a nevezett játékokat (velem együtt) és azt is nagyon várom már, hogy együtt énekeljünk, bulizzunk a gyerekekkel, ugyanis egy interaktív koncerttel várom majd a gyerkőcöket. A gitáromat és a jókedvemet már bekészítettem”. A családi Játszónapon is lesz alkalom szavazni a játékokra, így a nap végén kihirdetésre kerül a Játszónap különdíjas játéka.

A tavalyi évhez hasonlóan az óvodák és bölcsődék apró alkotói szintén versenybe szállhatnak a Facebookon saját alkotásaikkal. A feladat egy korona elkészítése, bármilyen technika felhasználásával. A lefotózott alkotást a nyereményjáték Facebook posztja alá kell kommentelni, megjelölve a kiválasztott óvoda vagy bölcsőde nevét. A sorsolás során kiválasztott intézmény nyereménye egy 50.000 Ft-os ajándékcsomag.

A szavazók között 100 nyertest sorsol ki a JátékNet Webáruház, akiket 2.000 Ft-os vásárlási utalvánnyal ajándékoznak meg. A főnyeremény 1 db 50.000 Ft-os JátékNet ajándékutalvány, melyet szintén a szavazók között osztanak ki.

A szavazás egyúttal jótékonysági célokat is szolgál, hisz a voksolás során a közönség megadhatja egy általa választott bölcsőde és óvoda nevét. A két kategória legtöbb szavazatot kapó intézményei egy-egy 50.000 Ft értékű ajándékcsomagban részesülnek.

Szavazni 2022. november 7. (hétfő) éjfélig lehet a https://www.orszagjateka.hu oldalon, az eredményhirdetésre 2022. november 8-10. között kerül majd sor.

Ez is tetszeni fog