Quantcast
Kezdőlap Ajánló Imaginarium – Játékország felnőtteknek is

Imaginarium – Játékország felnőtteknek is

pottyos

Amikor az ember felnőtt fejjel belép egy játékboltba, egy kis időre belőle is előbújik a gyerek, és egy kicsit saját magának is nézegeti a szebbnél szebb játékokat. Az Imaginarium a Mammutban erre tökéletes hely.

 

Amikor az ember felnőtt fejjel belép egy játékboltba, egy kis időre belőle is előbújik a gyerek, és egy kicsit saját magának is nézegeti a szebbnél szebb játékokat. Az Imaginarium a Mammutban erre tökéletes hely.

imaginarium 01 01

A budai bevásárlóközpontban nemrég megnyílt játékbolt eszmeisége már a bejáratnál jól tükröződik: egy dupla kapun mehetnek be a felnőttek és a gyerekek, egy nagyobb boltív a nagyoknak, a kisebb a kicsiknek készült. Bent aztán valóságos csodaország fogadja a vásárlókat. A játékokat a könnyebb áttekinthetőség érdekében korosztályok és témák szerint is csoportosították. Egy teljes sarokban kaptak helyet a legkisebbeknek való eszközök, a bolt többi részében pedig kedvünkre válogathatunk a szabadtéri, a készségfejlesztő, a művészeti, a szerepjátékok közül.

imaginarium 01 02

A spanyol eredetű Imaginarium filozófiája, mely szerint sem erőszakos, sem szexista játékokkal nem foglalkozik, gyönyörűen végigvonul az egész üzleten. Barátságos, kedves figurák mosolyognak vissza mindenhonnan, a játékok kiképzése igényes és izgalmas. Még a legegyszerűbb buborékfújót is sikerült úgy elkészítenie a gyárnak, hogy öröm legyen kézbe fogni a királyfit vagy királylányt formázó kis tartályt.

imaginarium 01 03

Az üzletvezető őszinte lelkesedéssel kalauzol végig bárkit a mesebirodalmon. Saját bevallása szerint vannak olyan játékok – például a lyukas poharakból felépített piramis, mely belül szerpentint alkot és várja a legurítandó golyókat –, melyekkel naponta legalább egyszer ő is játszik. „Látom a szülők, felnőttek szemén, hogy egy pillanatra ők is nosztalgiáznak, mikor a gyermekkorukat idéző, de a mai kor igényeinek megfelelő köntösbe öltöztetett játékokat meglátják. Ez is azt bizonyítja, hogy nálunk minden korosztály megtalálja a magának való szórakozási lehetőséget. De ha szigorúan akarjuk venni, akkor azt mondhatom, hogy 14 éves koráig tudjuk leginkább kiszolgálni az igényeket.”

imaginarium 01 04

Az Imaginarium nem gyártja, hanem gyártatja a játékokat. A vezető elmondta, nem csak öltönyös designerek vesznek részt a termékek tervezésében és fejlesztésében, hanem pedagógusok, szülők, tehát a gyerekek adottságait és igényeit kiválóan ismerő szakemberek. Ennek köszönhető, hogy a fiúk és lányok pontosan olyan játékokat kaphatnak az Imaginariumban, amilyenre szükségük van. Ugyanakkor – teszi hozzá az üzletvezető – ma már nagyon nehéz eltalálni, hogy pontosan mi kell a gyereknek, mert a korosztályi besorolások csak útmutatóként szolgálnak. A mai kor gyermekei ugyanis sokkal érettebbek a korábbi generációk velük egyidős gyerekeinél. Vagyis sokkal többet tud ma egy hároméves, mint 10-15 évvel ezelőtt, és ez bizony általános jelenség.

Az Imaginarium megjelenése nemcsak azért örömteli, mert kerüli a szexista, erőszakra buzdító játékokat, hanem azért is, mert játékaik forma és színvilága is hozzájárul a gyermekek kreativitásának fejlődéséhez. KicoNico, a bájos kis kabalaállat pedig, szándékos tökéletlenségével segíti az elfogadás képességének erősítését.

Ez is tetszeni fog