Quantcast
Kezdőlap Ajánló Ingyenes családi program a Városligetben: Liget Budapest Art Park

Ingyenes családi program a Városligetben: Liget Budapest Art Park

Pöttyöslabda

Az alkotás, a játékos ismeretterjesztés, az ügyességi gyakorlatok, a fejtörők, a képzőművészet, a zene, sőt még az állatok is kiköltöznek a parkba azért, hogy gyerekek és családjuk közös élményekkel gazdagodhassanak. Megnézni, megérinteni, sőt megsimogatni, megszagolni, kipróbálni, meghallgatni, sőt mindezek által inspirálva alkotni, közös élményt szerezni. Ez a célja a Liget Budapest ArtPark rendezvénynek, amelyet a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Zene Háza, a Fővárosi Növény és Állatkert, a Fővárosi Nagycirkusz, a Vakok Iskolája, a Suhanj Alapítvány, a Magyar Madármentők Alapítvány, valamint a Budapesti Állatkertért alapítvány együttműködésével rendezünk meg 2018. június 16-án 9-19 óra között a Városligetben.

A rendezvényre 3-13 év közötti gyerekeket, és családjukat várjuk, és amelynek programját az együttműködő intézmények szakértői állították össze azzal a céllal, hogy a gyerekekben felébresszék a művészet és a természet iránti vágyat, szeretet, és a saját alkotás iránti igényt.

Lesznek óriás festmények, művészeti alkotásokhoz kapcsolódó fejtörők, simogatunk hangszert és mentett sünit, hallgatunk mesét és zenét is. Emellett akár az ügyességi hét próbát is le lehet tenni, vagy kipróbálni a braille írást. De készítünk családfát, közösen játszunk, megfejtjük a bűvész trükköket, és kipróbáljuk mind az öt érzékszervünket.

Időpont: 2018. június 16. 9.00-19.00

A játéknak összesen 8 állomása lesz, mindenütt a gyerekek életkorához, érdeklődési köréhez és képességeihez mérten több feladattal. A játékba bármelyik állomáson be lehet kapcsolódni, a gyerekek a feladatokat és az útvonalat jelző füzetet kapnak, ebbe gyűjthetik a sikeresen elvégzett feladatokért járó pecséteket, illetve innen választhatják ki a következő feladatot.

Valamennyi állomáson lehetőség van megpihenni, képzett fejlesztőpedagógusoktól és gyerekszerető segítőktől kérdezni az ott bemutatott alkotásokkal, vagy akár az egész rendezvénnyel kapcsolatosan. A szervezők kutyafrissítő pontra, valamint tisztálkodási lehetőségre is gondolnak.

Az akadálymentesített rendezvényen a részvétel ingyenes.

Facebook esemény

Ez is tetszeni fog