Quantcast
Kezdőlap Ajánló Ingyenes kisokossal segítik a szülőket a gyermekgyógyászok

Ingyenes kisokossal segítik a szülőket a gyermekgyógyászok

Pöttyöslabda

Minden gyermekorvosi rendelőben plakát hirdeti július 2-tól, hétfőtől azt a 27 oldalas kiadványt, amelyet a Kiskanál Kommandó gyermek-dietetikai mozgalom állított össze.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Magyar Gyógyszerész Kamara ajánlásával készült füzet – amely a frissen publikált Hozzátáplálás szakemberektől című könyv kivonata – segítséget nyújt a szülőknek abban, hogy biztonságosabbá tehessék kisgyermekük táplálását, vagyis elkerüljék a táplálkozási tévhiteket, így csökkentve minimálisra pl. a gyermekkori allergia, a cukorbetegség, az ekcéma, vagy épp az elhízás kialakulásának esélyét.

A Kiskanál Kommandó mozgalom által csaknem 1500 szülő megkérdezésével tavaly végzett felmérés eredményeiből kiderült, hogy Magyarországon a kisgyermeket nevelők tájékoztatása sokszor hiányos, vagy idejétmúlt az étkeztetés témájában. Megfelelő minőségű információ híján pedig egyre nagyobb teret nyer a szakvéleményt mellőző, kizárólag tapasztalatcserén alapuló „diagnosztizálás”, és „kezelés”, amely sok esetben a legjobb szándék ellenére is káros, sőt, akár életveszélyes is lehet a kisgyerekre.

A kisokos mindenki számára elérhető és ingyenesen letölthető a www.kiskanalkommando.hu/kisokos oldalról.

Ez is tetszeni fog