Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Interjú Tomor Anita írónővel

Interjú Tomor Anita írónővel

pottyos

Tomor Anita regény és mese íróval, a Sulira fel! című foglalkoztató sorozat és a Legyél okosabb füzetek készítőjével beszélgettem a minap. Vele készült ez az interjú, fogadjátok szeretettel!

 

Tomor Anita regény és mese íróval, a Sulira fel! című foglalkoztató sorozat és a Legyél okosabb füzetek készítőjével beszélgettem a minap. Vele készült ez az interjú, fogadjátok szeretettel!

tomor anita 01

Mi volt előbb a munkafüzetek vagy a mesekönyvek?
A foglalkoztató füzetek előbb kerültek a könyvesboltokba, mint a mesekönyvek, de a meséim nagy része már asztalfiókban volt régóta.

Mi vitt rá, hogy iskolára felkészítő munkafüzeket készíts óvodás gyerekeknek?
Tanárként végeztem az egyetemen, tehát az oktatás mindig nagyon közel állt hozzám. Sokáig érettségi feladatfejlesztőként dolgoztam, talán ekkor szerettem meg és vált hivatásommá igazán a feladatírás. Aztán a nagyobbik gyerkőcöm óvodás lett és a boltokban hiányolni kezdtem a korosztályuknak szóló kifejezetten jó és használható fejlesztő munkafüzeteket, ezért gondoltam egyet és saját magam kezdtem el csinálni őket. A kislányomnak annyira tetszettek a feladatok, hogy adta magát az ötlet, ezeket meg kell mutatni más szülőknek és gyerekeknek is, hátha ők is hasznosnak találják őket.

tomor anita 02

Milyenek a szülői visszajelzések?
Eddig szerencsére nagyon jó a könyveim fogadtatása. Rengeteg pozitív visszajelzést kapok mind a szülőktől mind pedig a gyerekektől. Azok a pedagógusok, akikkel beszélgettem erről, ők is nagyon dicsérik a kiadványokat.

Mesélj egy kicsit a mesekönyvekről is, illetve nőknek szóló könyved is megjelent, igaz?
Először a Nyúl Benő, Csiga Bandi és a Sün testvérek című mesekönyvem jelent meg, ennek a meseregénynek mindamellett, hogy nagyon érdekes és kedves történetek vannak benne, az is a különlegessége, hogy a saját kézzel készített rajzaim illusztálják a történeteket. Erdei kisállatok kalandjain keresztül tapasztalatot nyerhetünk a barátság fontosságáról, és arról, milyen fontos segítenünk az életben egymásnak.

A második gyerekeknek szóló könyvem Az ovinak vége, irány az iskola! címet viseli. Ebben már az illusztrációk digitálisan vannak megrajzolva. Nagycsoportos ovisoknak szól, akik épp búcsúznak az ovitól és izgatottan várják az iskolakezdést. Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy ne szorongva várja a gyermek az iskolát, hanem boldogan, kiegyensúlyozottan, ebben segít ez a könyv.

A harmadik mesekönyvem, a Sárga Répi és a Brokkoli Koli. Ez a könyvecske inkább nagyobbaknak szól, elsősorban az iskolás korosztálynak ajánljuk. Egy kerti veteményesben játszódik és zöldség gyerekek mindennapi életéről és kalandjairól szól. Nagyon szerethető történet.

Tavaly októberben jelent az első felnőtteknek szóló regényem, az Álmodtam már rólad. Ez egy romantikus kalandregény, mely egy picit meg van szűszerezve fantasy elemekkel. Akik eddig olvasták, mind azt mondták, nem tudták letenni, és hogy nagyon tetszett nekik a történet. Kifejezetten öröm ilyen visszajelzéseket kapni.

tomor anita 03

Mi várható még a közeljövőben?
Most jelenik meg a napokban két új foglalkoztató füzetem, és egy kifestőm. Ezen kívül írom a második felnőtteknek szóló regényemet, melynek Helló újra kedves exem! lesz a címe és várhatóan október végén jelenik majd meg. Remélem, ez a történet is legalább annyira tetszeni fog az olvasóknak, mint az Álmodtam már rólad.

Tomor Anita elérhetőségei:
Honlap: www.tomoranita.hu
Facebook: www.facebook.com/tomoranita1
Instagram: www.instagram.com/anitatomor

Ez is tetszeni fog