Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Itt a LEGO® Eiffel-torony – az eddigi legmagasabb LEGO készlet!

Itt a LEGO® Eiffel-torony – az eddigi legmagasabb LEGO készlet!

Pöttyöslabda
lego eiffel-torony

A LEGO Csoport bemutatta eddigi legmagasabb készletét, a lélegzetelállító új LEGO® Eiffel-tornyot. A világ egyik legismertebb nevezetessége, az új LEGO készlet azonnal Párizs szívébe repít.

A 149 cm magas készlet nem csak a híres építmény magasságát, hanem kiemelkedő építészetét is visszaadja, így tökéletes ajándék Párizs szerelmeseinek.

A 10.001 darabos készlet, amely pompás dekorációja lehet bármely otthonnak, hitelesen tükrözi a hatalmas kovácsoltvas tornyot – gyönyörű gerendavázzal, három kilátóterasszal, parkkal, liftekkel, egy irodával, valamint egy adótoronnyal a tetején és a csúcsán lévő francia zászlóval. A készlet négy részre bontható, ezzel könnyebbé téve az építést, a mozgatást és a játékot.

Az Eiffel-tornyot 1887 és 1889 között építették az 1889-es világkiállítás központi elemeként.  Annak ellenére, hogy kezdetben kritikákat kapott a tervezése miatt, azóta globális kulturális ikonná és a világ egyik legismertebb építményévé vált.

Rok Žgalin Kobe, a LEGO tervezője az új készlet tervezési folyamatáról elmondta: “Meg akartuk találni, hogy hogyan tudunk LEGO kockák segítségével a lehető legtökéletesebben megépíteni egy olyan mérnöki és építészeti remekművet, mint az Eiffel-torony. Olyan szorosan követtük az eredeti torony szerkezeti elveit, amennyire a LEGO rendszer csak lehetővé tette. Az építés során érdekes, újszerű LEGO építési technikákat alkalmaztunk, amelyek a torony építészeti jellemzőit LEGO kockák segítségével keltik életre. Aki megépíti, elképzelheti, milyen lélegzetelállító érzés lehet a torony tetején állni és végigtekinteni Párizs gazdag történelmén. Ez a készlet tökéletes az utazás és az építészet szerelmeseinek egyaránt.”

A LEGO Eiffel-torony készlet 2022. november 25-től vásárolható meg a LEGO Store üzletekben és a LEGO.hu/Eiffel oldalon.

Ez is tetszeni fog