Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Izgő-mozgó fogaim

Izgő-mozgó fogaim

pottyos

Ez a könyv szemléletesen, és a gyerekek számára is érthetően válaszol a kicsik kérdéseire: – Hogyan kezdenek mozogni a tejfogak? – Mi lesz a tejfogaim helyén? – Miből van a fog? – A fogak is lehetnek betegek? – Hogyan maradnak épek a fogaim?

A fogak mozgása olyan téma, amely minden gyereket izgat. A hatodik születésnapja körül minden gyereknek van már olyan tejfoga, amely mozogni kezd. Ez egyszerre ad okot a büszkeségre, de gyakran pici félelmet kelt, így az esemény bizonytalansággal is járhat. Ez a könyv szemléletesen, és a gyerekek számára is érthetően válaszol a kicsik kérdéseire: – Hogyan kezdenek mozogni a tejfogak? – Mi lesz a tejfogaim helyén? – Miből van a fog? – A fogak is lehetnek betegek? – Hogyan maradnak épek a fogaim?

izgo mozgo

A kisfiamnak pár nappal ezelőtt esett ki a második foga. Már nagyon vártam, ahogy látom az oviban egyfajta “verseny” alakult ki nagycsoportban a gyerekek között, hogy kinek van több kiesett foga 🙂 viszik be egymásnak és büszkén mutogatják a kihullott fogakat.

izgo mozgo3

Maxinak nagyon tetszett a könyv, amikor megkaptuk egy héten keresztül minden este ki kellett elejétől a végéig olvasnunk, minden alkalommal alaposan megszemlélte a kihajtható, kihúzható részeket a könyvben. Teljesen fel volt készülve elméletben, hogy mi fog történni és mi miért van, amikor elkezdett mozogni az első foga.

izgo mozgo4

A könyvhöz kaptunk egy Elmex fogkefét, és jár hozzá egy kis foggyűjtő dobozocska is, mi abban tároljuk a két kis fogát.

 

Spuriga Dóra

Ez is tetszeni fog