Quantcast
Kezdőlap Ajánló Játékos fejlesztés: a SmartKids – bObles – termékeit teszteltük

Játékos fejlesztés: a SmartKids – bObles – termékeit teszteltük

pottyos

Kreatív építőjáték, mozgásfejlesztő eszköz és gyerekszobabútor egyben? Ilyen nincs – és mégis van!

A kisgyerekes szülők egyik rémálma, mikor túl hideg / túl meleg / túl csapadékos az idő ahhoz, hogy a kölykök a szabadban kirohangálhassák magukat, és akár több napon keresztül is a négy fal közé szorulnak a nem kis mozgásigénnyel megáldott csemeték. Még a legjobban felszerelt háztartásokra se jellemző, hogy saját tornateremmel rendelkeznének, így marad, szerencsésebb esetben az ágyon ugrálás, rosszabb esetben az ágy behelyettesítése más bútordarabokkal, ezzel párhuzamosan pedig táncolás – a szülők idegein.

Egy másik tipikus szülői aggodalom: a „jól fejlődik-e a gyerekem?” – kérdés, mert a védőnő megjegyzést tett, a szomszéd gyerek ügyesebb, az ovistárs okosabb, és tényleg, mintha olyan furán mozgatná a bal lábfejét… szóval folyton aggódunk, és keressük a konstruktív megoldásokat, mivel tudnánk házilag fejleszteni gyermekeink készségeit.

A skandinávok ebben is egy lépéssel előttünk járnak, és mindkét fent említett problémakörre megoldást találtak: Dániában, a 2000-res évek közepén megalkották a bObles termékeket, melyeket a SmartKids hazánkba is elhozott.

A hamarosan 3. és 5. életévüket betöltő kisfiaim pedig a saját gyerekszobájukban próbálhatták ki a fejlesztő játékokat.

A vidám színű, állatokat formázó termékek azonnal lázba hozták a gyerekeket, ezek mellett nem sétálnának el csak úgy a játékboltban sem, alig várták, hogy lekerüljön a csomagolás, és kipróbálhassák, mi mire való.

A legjobb az egészben pedig, hogy nekünk, szülőknek nem kell használati útmutatókat böngésznünk és instrukciókat adnunk, hiszen a gyerekek a saját fantáziájuk, kreativitásuk által fedezhetik fel a játékokban rejlő szinte végtelen lehetőségeket.

Az eszközök puha, rugalmas, de kellően masszív, teherbíró szivacs anyagból készültek, teljesen biztonságosak, sehol egy éles sarok, vagy egy horzsolást okozó felület.
Így a helyváltoztató mozgások küszöbén álló, még kúszni-mászni sem tudó babákkal is nyugodtan használhatóak.

A bObles fejlesztői a mozgásfejlődés 5 stádiumát határozták meg, melyek egyrészt életkori besorolást adnak, másrészt a termékek sokoldalú használatához nyújtanak segítséget.
1. Feküdj a hasadon és játssz – ettől lesz erős a hátad!
2. Gurulj, kússz, mássz – és maradj hason fekve!
3. Kelj fel, állj fel – és járj!
4. Ugorj! – ugorj minél magasabbra!
5. Egyensúlyozz – billegj bátran!
Valamennyi eszköz hason fekve, kúszó-mászó helyzetben, állva, ugrálásra, és egyensúlyozáshoz egyaránt használható.

Nálunk az egyik kedvenc a Roller lett, hiszen kerekei vannak, innentől kezdve a fiúknál már garantált a siker. Amellett, hogy a hason fekve gurulás megkönnyíti a házon belüli mozgást, arra is hamar rájöttek, hogy a Hangyász nevű elem alatt át tudnak gördülni, mint egy alagúton.


 
A Hangyász-ból lépcsőt, tornyot, és labirintusokat is lehet építeni.


    
A „tornaóra” végeztével se kell azon törnünk a fejünket, hol tároljuk, hiszen könnyűszerrel asztal-szék kombinációt kreálhatunk belőle.


 
A másik kedvenc az Elefánt lett, ami többek között kényelmes és biztonságos hintaként funkcionál.


     
A Teknős és a Fánk az egyensúlyérzék fejlesztésének hatékony eszköze.

A játékok tetszőlegesen kombinálhatóak, különböző akadálypályákat építhetünk belőlük, és ezzel meg is valósítottuk a gyerekek fejlesztését is magában foglaló itthoni játékos elfoglaltságot.

Az eszközök elég könnyen koszolódnak, de ugyanilyen könnyen tisztíthatóak is. Felületük puha, hogy használóik sértetlenek maradjanak, ezért a harapásra, vagy más komolyabb fizikai igénybevételre érzékenyek lehetnek, de a felületi benyomódások, a rugalmas szivacsnak köszönhetően, másnapra kisimulnak.

Miért fontos a gyerekek otthoni tornáztatása?

A mozgásfejlesztés során az idegrendszer érlelése, és a koncentrációs képesség javítása is megvalósul, amely segíti a figyelem jobb irányíthatóságát, és a kommunikáció fejlődését is. Az izomerősítés és az ügyesebbé válás megcélozása mellett a figyelemzavar, tanulási nehézségek és beszédfejlődésben való lemaradás mérséklésére is a tornát szokták javasolni a szakemberek. A problémák megelőzésére, vagy a szakszerű fejlesztés otthoni kiegészítőjeként is sokoldalúan használhatjuk a bObles termékeit.
Amellett, hogy a gyerekek mozgási energiáinak levezetéséhez ki sem kell mozdulnunk az otthonunkból, ami gyakran jelent segítséget az elfoglalt szülőknek.

Ha szeretnétek praktikusan megoldani gyermeketek otthoni mozgásfejlesztését, mozgásigényének kiszolgálását, vagy ha csak dizájnos gyerekszobabútorokra – kiegészítőkre vágytok, jó szívvel ajánljuk a bObles termékeket!

Ez is tetszeni fog