Quantcast
Kezdőlap Ajánló Kézügyesség-fejlesztés és alkotókedv okosalkalmazással?

Kézügyesség-fejlesztés és alkotókedv okosalkalmazással?

pottyos

Ha a gyerekek ötleteinek teret engedünk, és meg is támogatjuk némi szabadidővel és olyan egyszerű eszközökkel, mint a gyurma, a filctoll, az olló, a ragasztó vagy a papír, akkor láthatjuk, hogy a kicsik igenis csodákra képesek. A Da Vinci Kids app kézműves- és barkácsötleteket tartalmazó kisfilmjeivel most ráadásul szárnyakat is kaphat a kreativitás. Ki ne szeretne dínós sapit, hógömböt vagy lávalámpát készíteni?

A népszerű tv-csatorna okostelefonos alkalmazása kategóriákba sorolva tartalmaz játékos ismeretterjesztő kisfilmeket. Gondosan összeválogatott, többszáz díjnyertes, tananyag-alapú kisfilm érhető el ebben az online videotárban. Ezek közül kiemelkednek a „Kézimunka” témakör igazán ötletes videói. A szórakoztató műsorok epizódjai, a kreatív ötletek sokasága és az egyszerű alapanyagok elérhetősége megkönnyíti, hogy a srácok minden nap valami újat alkothassanak kedvük szerint.

Az Artzooka népszerű epizódjaiban egyedi kézműves technikákat láthatunk: készíthetünk akár macskás hógömböt, színes maszkokat vagy lábfej alakú könyvállványt is.

Ha a Varázslók című sorozat izgalmas, lenyűgöző világába lépünk be, a világhírű mágus, Jay Sankey és fiatal segédje várnak minket, az ő kalauzolásukkal a varázslás kulisszatitkaiba nyerünk bepillantást. Saját kezűleg állíthatunk elő optikai illúziókat, de az osztálytársak lenyűgözésére remek bűvésztrükköket is tanulhatunk például érmékkel és papírpénzzel is.

Az Ujjgyakorlatok című díjnyertes, gyerekeknek szóló művészeti sorozat arra bátorítja a gyerekeket, hogy használják a fantáziájukat, és kreatív eszközök segítségével fejezzék ki önmagukat. Mert vajon miben rejlik a saját kreativitásunk titka? Az “ujjunk hegyében” természetesen. A sorozat megmutatja, mi mindent lehet alkotni mindennapi életünk eszközeiből, ha van egy kis inspirációnk. Kiderül, mi minden készülhet sültkrumplis dobozból és jégkrémpálcikából, hogy lehet igazi katapultot, kutyaházat és meglepetésdobozt készíteni, pólót batikolni vagy akár bringát tuningolni.

A Művészi kézügyesség epizódjaival pedig házilag kísérletezhetünk, és hétköznapi tárgyakból színes, vagány cuccokat készíthetünk a gyerekekkel. A műsor házigazdája Gina minden adásban otthon elkészíthető tárgyakat mutat be: többek között dínós baseball sapkát, szegből saját iránytűt, műanyag palackból akár lávalámpát is.

A Kézimunka kategória kisfilmjei biztos ellenszerei az unalomnak, és a gyerekek finommotoros készségeit, kreativitását, kifejező és problémamegoldó készségét egyaránt fejlesztik. Sőt, fantasztikus lehetőséget nyújtanak az együtt töltött minőségi időre.

Ha szeretnéd kipróbálni a Da Vinci Kids alkalmazást, az alábbi kód segítségével egy hónapig térítésmentesen megteheted! PMTL-DVN-04042018

A Da Vinci TV a szórakoztató és egyedi tanulást különleges élő programokon is elhozza a gyerekek számára.  A csatorna tematikájához igazodó izgalmas helyszíneken szerveznek ottalvós programokat, Da Vinci Pizsamapartit! Az általános iskolások élményeken keresztül, szórakoztató módon és éjszka ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó érdekes tematikákkal. Állandó elem minden helyszínen az éjszakai kalandtúra, vagyis az adott intézmény tematikus, zseblámpás felfedezése például a Magyar Nemzeti Múzeumban, a Korda Filmstúdióban vagy a pécsi Planetáriumban, hogy csak néhányat említsünk a helyszínek közül.

A Da Vinci TV műsorairól pedig itt lehet tájékozódni.

Ez is tetszeni fog