Quantcast
Kezdőlap Ajánló Kiállítás nyílt LEGO mozaikokból

Kiállítás nyílt LEGO mozaikokból

Pöttyöslabda

A LEGO Hungária Kft. és a MOME pályázatán díjazott képek élőben és virtuálisan egyaránt megtekinthetők

Élőben és virtuális kiállításon is meg lehet csodálni a több tízezer LEGO kocka felhasználásával készült mozaikképeket, amiket a LEGO Hungária Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) közös alkotói pályázatának résztvevői készítettek. A legizgalmasabb művekből összeállított különleges tárlat június 10-ig lesz elérhető a MOME BASE épületénél.

A Talent Awards 2020/21 pályázat résztvevői saját világukat alkották újra mozaik technikával, LEGO kockák segítségével. Az alkotók a mindennapokból, a művészettörténetből és popkultúrából, valamint a történelemből inspirálódtak, így többek közt például Karikó Katalin, Frida Kahlo, Joker portréját; Van Gogh és Gustave Klimt festményét, illetve a Holdra szállást is újraértelmezték mozaikképekként. A mozaikok között szerepelnek negatív teret felhasználó művek, szobrok, lentikuláris, valamint kevert média alkotások is. A síkban gondolkodó építmények mellett számos olyan megoldás készült, amelyek maximálisan kihasználták a kockák és a tér adta lehetőségeket.

A tárlat szabadon felkereshető online a PiQ virtuális terében, a Talent Awards weboldalán keresztül, de ha valaki inkább személyesen nézné meg a LEGO kockákból kirakott műveket, az 2021. június 10-ig ezt is megteheti a MOME BASE épület (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.) Zugligeti út felőli frontján – ahol a szabadból, az ablaküvegen keresztül tekinthető meg a különleges módon, járványbiztosan berendezett kiállítás.

Még több információ: https://mome.hu/hu/talentawards-virtualis-kiallitas  

Ez is tetszeni fog