Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Könyvajánló: Az igazi karácsony titka

Könyvajánló: Az igazi karácsony titka

pottyos

Évek óta kereste a karácsony igazi titkát Farkasházi Réka. Zenésztársait, a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar tagjait kérte, foglalják zenébe az ünnep csodáját, de sokáig hiába próbálkoztak. Aztán egy telefonhívás mindent megváltoztatott, és megszületett az Igazi karácsony című CD-s mesekönyv, amely jótékony célokat is szolgál.

„Régóta szerettem volna eldalolni a karácsony igazi titkát – mondja Farkasházi Réka. Bár tudtam, számomra mit jelent az ünnep, nem találtam a megfelelő szavakat, ezért hívtam fel Boldizsár Ildikót.” A meseterapeuta pedig előhúzta a fiókból a Gyöngyszemű Lány meséjét. Egy történetet a vak kislányról, akinek egyetlen vágya, hogy láthassa a karácsonyt, ám rá kell jönnie, hogy az ünnep lényege éppen a láthatatlanság és a szív muzsikája, amely beköltözteti a lelkekben a karácsonyt. A mesét az Igazi karácsony című mesekönyvben Szimonidesz Hajnalka varázslatos illusztrációi keltik életre rajzban, de hangban is meghallgatható a mesekönyvhöz járó CD-n. Ezen kaptak helyet a Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar legújabb és korábbi karácsonyi dalai is, amelyeket élőben is hallhat majd a közönség a december 10-i nagykoncerten a MOM-ban.

A kötet jótékony célokat is szolgál. „Évek óta járunk zenélni a Heim Pál Gyermekkórházba, és mindig látom, hogyan segít a zene a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. Itt ismertem meg Tóthné Almássy Monika kórházpedagógust is, akitől ma már elválaszthatatlan a KórházSuli” – meséli Réka. A program lényege, hogy a tartósan betegséggel küzdő gyerekeket kortársaik (gimnazisták és egyetemisták) segítik a tanulmányi felzárkózásban, miközben arra is figyelmet fordítanak, hogy az egykori osztályközösségbe való visszailleszkedés is a lehető legkönnyebb legyen. A Kolibri Kiadóhoz és az alkotókhoz a Csodapont Alapítvány is csatlakozott, közreműködésükkel a könyv megjelenése a KórházSuli programot támogatja.

Ez is tetszeni fog