Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Könyvfesztiváli újdonságok, amiket el kell olvasnod

Könyvfesztiváli újdonságok, amiket el kell olvasnod

pottyos

Ha április, akkor a könyvbarátok egyből rávágják: itt a könyvfesztivál! Jobbnál jobb könyvek, klasszikusok és igazi, mai kalandok várják a kicsiket és a nagyokat a Millenárison április 19-e és 22-e között. Mutatjuk a kedvenceinket!

A Kolibri Kiadó folytatja a sokak kedvencévé vált Dr. Seuss-sorozatát. A világhírű pszichológus-gyerekkönyvszerző, akinek rövid, versekbe szedett, egyedi humorú történeteit az első olvasók éppúgy élvezik, mint azok, akiknek felolvassák, a Kalapos Macskával lopta be magát sokak szívébe. Bravúros szövegeit Szabó T. Anna ülteti át magyarra, a sorozat legújabb köteténél sincs ez másként. A Rókamókával azonban még a szokottnál is nehezebb dolga volt a fordítónak, hiszen a történet nyelvtörőkre épül, ezért ezt tartják Dr. Seuss legnehezebben fordítható meséjének. A vidám történetben a világhírű zoknis róka az őrületbe kergeti Bodrit azzal, hogy különféle nyelvtörőkre szeretné megtanítani. Pörögnek az r-rek, susognak az s-ek, csattognak a t-k… A nyelvtörés és a jókedv garantált!

A szórakoztató klasszikusok sorában a következő Roald Dahl új köntösben, Quentin Blake eredeti illusztrációival megjelent regénye, a Charlie és a csokigyár folytatása, a Charlie és a Nagy Üveglift. A már jól ismert Vonka Vilmos úr és Picur Charlie, illetve családja különleges űrkalandba bonyolódik. Ha eddig bárki azt hitte, hogy egy üveglift csakis emeletek közötti fel-le liftezésre való, nyissa ki jól a szemét, és nézzen fel az égre. Igen, az ott egy üveglift, benne egy kisfiú, Picur Charlie, a világhírű Vonka-féle csokoládégyár új tulajdonosa, mellette szülei és vénséges vén nagyszülei. A furcsa kompánia élén pedig nem mást üdvözölhetünk, mint a habókos, meglepetést meglepetésre halmozó Vonka Vilmos urat, aki épp begyújtja a rakétákat, és Föld körüli pályára állítja a nagy üvegliftet, s ezzel kezdetét veszi a világ legfurcsább űrutazása. A regényt Borbás Mária nagyszerű fordításában, átdolgozott kiadásban vehetik kézbe a magyar olvasók.

És aki még több izgalomra és egy vérbeli, modern kalandra vágyik, az sem csalódik, ha a méltán népszerű, humoristaként is ismert brit szerző, David Walliams új regényét, Az Éjféli bandát választja.

Miután Tomot fejbe találja egy krikettlabda, és a kórházban tér magához, a világ legrémisztőbb arca az első, amit meglát. Úgy tűnik, a dolgok már nem fordulhatnak rosszabbra, ám ekkor kiderül, hogy a gonosz főnővér egyetlen dologban leli élvezetét: ha kegyetlenkedhet a gyerekkórterem lakóival. Tom ekkor még nem is sejti, hogy életében először épp egy kórházban talál igaz barátokra, és csak egy hajszál választja el élete legjobb, legizgalmasabb kalandjától. Egy életre szóló és szívmelengető kalandtól, amilyenről még csak álmodni sem mert…

Ez is tetszeni fog