Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Könyvajánló: Aludj el szépen, Bendegúz!

Könyvajánló: Aludj el szépen, Bendegúz!

pottyos

The Rabbit Who Wants to Fall Asleep – a garantáltan álomba segítő mese, ami meghódította a világot. Az év legsikeresebb gyermekkönyve végre magyarul!

 

The Rabbit Who Wants to Fall Asleep – a garantáltan álomba segítő mese, ami meghódította a világot. Az év legsikeresebb gyermekkönyve végre magyarul!

aludj el szepen bendeguz

„Még nem is vagyok álmos! Szeretnék még egy bögre tejet inni! Pisilnem kell! Ma nem a plüsskutyussal szeretnék aludni!” – és napestig tudnánk sorolni azokat a jobbnál jobb kifogásokat, amiket a gyerekek mondogatnak estéről estére, mert nincs kedvük elaludni.

Ezeknek az esti csatározásnak vet véget Carl-Johan Forssén Ehrlin, a neves svéd pszichológus világhíres – immár több mint 40 országban olvasható – mesekönyve, az Aludj el szépen, Bendegúz! Hiszen a történet főhőse, a kis nyuszi is képtelen elaludni, pedig a többiek már mind álomba szenderültek körülötte. Ezért anyukájával útnak indul, hogy felkeresse Ásító Pepitót, aki bárkit el tud altatni. Útközben új barátokra és többféle alvássegítő módszerre is szert tesz…

A világon mindenütt boldog és kipihent szülők zárták szívükbe Bendegúzt, mert a mesével ötvözött meditációs technika segítségével még a legizgágább gyerekek számára is megnyugtató, elalvást segítő perceket teremt estéről estére. Tégy egy próbát, és hagyd, hogy Bendegúz meséje álomba ringassa a te gyermekedet is!

A magyar kiadás különlegessége, hogy Agócs Írisz álmatagul is bájos rajzai illusztrálják a kötetet.

Az Aludj el szépen, Bendegúz! sikere – számok és tények
• Pár hónapon belül, több mint 40 országban jelenik/jelent meg.
• Csak Dániában több mint 100  ezer példány kelt el, ezzel megelőzte a Millenium-sorozat negyedik könyvét, az Ami nem öl meget, Angliában pedig az év irodalmi szenzációjánál, Harper Lee Menj, állíts őrt! című regényénél is nagyobb volt rá a kereslet.
• Több tucat országban (pl. Angliában, Dániában, Svédországban) listavezető, a The New York Times bestsellerlistáján a megjelenését követően a 3. helyen debütált, nyár óta az Amazon sikerlistájának élmezőnyében áll.
• Egy hónap alatt a magánkiadásban, 2011-ben megjelent meditatív svéd meséből világsikert csinált a Penguin Random House.
• Ideális esti mese, amitől negyedóra alatt álomba szenderül a legizgágább gyerek is.
• Talán „ötperces szenzációnak” tűnik Carl-Johan Forssen Ehrlin sikere, ám öt év alapos és megfontolt munkáját rejti az Aludj el szépen, Bendegúz!, valós álom- és alváskutatások szolgáltatják a mese alapját, és a világon több százezer elégedett szülő osztja meg véleményét a szerzővel nap mint nap.
• A kötet szerzője, Carl-Johan Forssen Ehrlin 37 éves, pszichológus BA diplomáját a svéd Jönköping Egyetemen szerezte.
• Egyes sajtóértesülések szerint Ehrlin kötete a legelitebb körökben, még a királyi csemetéknek is segít elaludni – talán még a Buckingham Palotában is ezt meséli Kate Middleton Charlotte hercegnőnek…

Várható megjelenés: 2015. november 13.

Bemutató: a Kolibri Matinén, 2015. november 15-én, vasárnap 11 órától, a Katona József Színházban, bővebb információ: https://www.facebook.com/events/1543477545942582/

Ez is tetszeni fog