Quantcast
Kezdőlap Könyvajánló Könyvek foci VB-hez

Könyvek foci VB-hez

Pöttyöslabda

Végre itt a nyári szünet!!!! A gyerek beleragadt a fotelba a foci VB miatt, vagy az udvaron rúgja a bőrt, miközben te azt szeretnéd hogy néha olvasson is valamit. A megoldás – nálunk legalábbis – bármilyen foci témájú könyv. Ezekből válogattunk néhányat.

Christine Nöstlinger: Frici a focipályán 9 év felett
Faragó Fricit egyszer úgy fejbe kólintja egy focilabda, hogy elterül a pályán, és a fiúk kiközösítik. Attól sem lesz boldogabb, hogy Bogi, a szomszéd lány be akarja venni az FC Girl nevű lánycsapatba. Edzeni ugyan lejár velük a távolabbi parkba, de amikor Bogiék kihívják a fiúkat egy meccsre, Fricinek döntenie kell: cserbenhagyja a lányokat, vagy kiáll mellettük? És egyáltalán: milyen egy tiszteletbeli díszlány?

 

 

Lázár Ervin: Foci 10 év felett
„Apu, Isten szokott focizni?” –A gondterhelt felnőtt először nem veszi komolyan kisfia kérdését, de ahogy lassan belemegy a játékba, eljátszik a gondolattal: mi lenne, ha Isten tényleg futballozna, és beállna a magyar válogatottba? A történet végén az író arra kéri, hogy ha már köztünk jár, ne csak a csetlő-botló csapaton segítsen: „Állj egy kicsit a hátunk mögé, tedd a vállunkra a kezed.” A Móra Kiadó Lázár Ervin újraillusztrált, klasszikus mesegyűjteményei és meseregényei mellett egy képeskönyvsorozatot is útjára indít, amelynek a Foci az első darabja – Kőszeghy Csilla kollázsaival.

 

50 tény, amit tudnod kell a labdarúgásról 10 év felett
Minden, amit a futballról tudni lehet és érdemes. Hogyan keletkezett, hogyan terjedt el és vált a legnépszerűbb sporttá az egész világon? Kik a legnépszerűbb játékosok, melyek a legsikeresebb klubok, a legkülönlegesebb stadionok, a legemlékezetesebb mérkőzések, a legcsodálatosabb trófeák? Érdekes adatok, színes grafikák és fotók segítenek eligazodni a foci világában.

 

 

és persze Ronaldo, Messi és Neymar akár az apukáknak is.

Ez is tetszeni fog