Quantcast
Kezdőlap Ajánló Lopott pillanatok…

Lopott pillanatok…

Pöttyöslabda

Lopott, vagy talán csak kevés adatik meg belőle – legalábbis nekem. Lehet éjszaka, délelőtt, délután, van amikor egyik napszakban sem jár ez az idő, az úgynevezett “me time”. Tudom vannak azok az a gyerekek, akiket letesz az Anyukájuk és már alszanak is, esetleg egy kis simi, dudorászás és a manó már durmol. Na ez nálunk nem így van – de kár.

Jelen cikk a délelőtti pihenő alatt íródott volna, ami jobb esetben fél óra max. 1. Na, ez most pontosan 15 perc lett. 15! Hogy elég neki 15 perc, amikor már majdnem 4 órája fent van? Ezalatt már kakilt, evett 2x, hintázott, játszószőnyegezett, tornáztunk, olvastunk és énekeltünk. Tök jó neki, mert én még pizsiben tolom a napot, a reggelim fele az asztalon vár, de lassan ebédidő. Hova telik ennyire az idő?

Jöhet a kérdés, hogy “mit is csinál egy Anya egész nap?” (Mindent. És még annál is többet.) Ezalatt a 15 perc alatt rendbe tettem a terepet, beindítottam egy mosást és leszedtem a szárítót. Bumm, “énidőnek” vége (azta micsoda “énidő”, mi?!) indulhat tovább a buli. Mi most a fogzós buliba váltottunk jegyet, így sajnos felváltva sírunk, nevetünk, játszunk, hordozunk, visítunk, vergődünk. Irtóra sajnálom szegényt, de mit tudsz tenni ilyenkor? Csak annyit, hogy nem törődsz a házimunkával, a borzos hajaddal, a tejszagú pizsamáddal, a “mi lesz az ebéd”-del csak összebújsz a kis makifejjel és szeretgeted, hisz arra vágyik és Te is.

Egy Anyukának igenis lehet az énideje az, amikor a babájával kuckóznak, szól a zene, az almás-fahéjas gyertya illata belengi a szobát, meleg van a takaró alatt és szopizik a kis szent. No persze az igazi lopott idő az, amikor kicsit magunkkal is tudunk foglalkozni, hajat tudunk mosni, vehetünk egy forró fürdőt, kiszedhetjük a szemöldökünket (csak hogy igazán nagy dolgokat említsek) vagy amikor Apára tudjuk hagyni a babát, mi pedig csak bambulunk ki a fejünkből, felhőtlenül, hogy épp semmire és senkire nem kell figyelnünk.

Igazi áldás például, ha a kisbabád képes végigaludni egy teljes éjszakát. Nedves pelenkával ez azonban nem szokott összejönni. Ezért nagyon fontos, hogy jó pelenkát válasszunk. A Pampers Active Baby pelenkával (amely tartalmaz egy extra alvóréteget) az estéink szárazak maradnak, és így az egész család nyugodtabban alszik. Nyugodt mama, nyugodt baba. És még több lopott pillanat.

Ez is tetszeni fog