Quantcast
Kezdőlap Ajánló Madrid családdal

Madrid családdal

pottyos

Idén ősszel az egyik sláger-célpontnak számít a családok között Madrid, ami számos érdekes gyerekprogrammal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Madridba legkönnyebben az Iberia spanyol nemzeti légitársaság járataival juthatunk el Madridba, szeptembertől akár hetente négyszer.

 

Idén ősszel az egyik sláger-célpontnak számít a családok között Madrid, ami számos érdekes gyerekprogrammal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Madridba legkönnyebben az Iberia spanyol nemzeti légitársaság járataival juthatunk el Madridba, szeptembertől akár hetente négyszer.

madrid 01

Induljunk az ország közepéről: Spanyolországban minden út Madridba vezet, ami nem csoda egy olyan fővárosnál, melyet készakarva jelöltek ki az ország mértani középpontjában. A városban erre a leginkább a Puerta del Sol (Nap Kapuja) környékén látunk utalást. Itt van ugyanis a nulladik kilométerkő, ahonnan minden út kiindul. Ha már eljöttünk erre a hangulatos kis térre, akkor feltétlenül nézzük meg Madrid jelképét, az eperfára mászó medvét, melynek több legendája létezik, mint ahány bogyó látható a fán. A szobor minden bizonnyal tetszik majd a gyerekeknek is, akik emellett betérhetnek a téren sorakozó játék és édességboltok egyikébe is csemegézni.

madrid 03

A családdal is megnézhetjük a kastélyt és a Plaza Mayort: Madrid két jelképe a királyi kastély és a Plaza Mayor. Az előbbi Európa egyik legnagyobb épülete, melynek trónterme lélegzetelállító, az eredeti bútorokkal berendezett szobák vagy a fegyverkiállítás a gyerekeknek is érdekes lehet. A kastélytól nem messze terül el a Plaza Mayor, ahol mindig zajlik az élet: óriás buborékfújók, táncosok, bohócok és élőszobrok várják főként a kisgyerekes családokat.

madrid 02

Szurkoljunk közösen a legnagyobb sztároknak: A Real Madrid világhírű sztárjait élőben látni minden kisfiú álma, ne hagyjuk ki a Estadio Bernabéut valamelyik meccsét akkor sem, ha nem vagyunk rendszeres fociszurkolók. Ez egy valódi családi program, hiszen Madridban a helyiek közül, főként a családok járnak meccsre: nagymamák és nagypapák az unokáikkal karöltve szurkolnak kedvenc csapatuknak. Itt az a szokás ugyanis, hogy a legjobb ülőhelyek bérletként öröklődnek a családon belül, az idősebb generáció pedig szívesen adja át a foci szeretetét az ifjabbaknak. A nagyobb gyerekeket érdemes elvinni a Real Madrid múzeumába is, ahol Puskás öcsitől kezdve Christiano Ronaldoig minden sztár méltó helyet kapott.

Fedezzük fel a Warner élményparkját: Madridból buszjárattal is megközelíthető a Parque Warner, mely a Warner Bros filmstúdió élményparkja és semmiben sem marad el a párizsi Disney Worldtől. Az egyetlen különbség az, hogy itt Miki Egér helyett Tapsi Hapsi, Scooby Doo és Batman vár bennünket. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kihagyhatatlan program. A város állatkertjét és vidámparkját is érdemes megnézni, ha időnk engedi. A Faunia Állatkert különlegessége pedig az, hogy az állatokat az eredeti lakókörnyezetükhöz hasonló térben mutatja be.

Ez is tetszeni fog